Hardy'nin ölümünü, kendisi gibi müzisyen olan oğlu Thomas Dutronc duyurdu. Dutronc, Instagram'dan bebekken annesiyle çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak Fransızca, "Annem gitti" yazdı.

2004'te lenf kanseri teşhisi konulan Hardy, yıllar boyunca radyoterapi ve farklı tedaviler gördü. Durumu kötüleşince 2015 yılında kısa süreliğine yapay komaya sokuldu. Uyandırıldıktan sonra konuşma, yutkunma ve solunum sorunları yaşamaya başladı.

2021'de ötanaziyi savunarak Fransa'nın bu uygulamaya izin vermemesini "insanlık dışı" olarak niteleyen Hardy, 1944 yılında Nazi işgali altındaki Paris'te doğdu. 16 yaşında hediye olarak aldığı gitarla müziğe adım atan Hardy, 1961'de Disques Vogue ile albüm anlaşması yaptı.

Fransız şansonunu pop ve rock'n'roll gibi modern müzik türleriyle birleştiren Hardy, ye-ye stilinin önemli temsilcilerinden biri haline geldi. Kendi yazdığı "Tous les garçons et les filles" şarkısı 1962'de 2.5 milyon kopya sattı ve ülkede müzik dünyasının en tanınmış simalarından biri oldu.

Müziğinin yanı sıra modaya olan ilgisiyle de bilinen Hardy, Yves Saint Laurent ve Paco Rabanne gibi ünlü tasarımcılara ilham verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ