Özel Haberler

Şimdi Urla'nın Sanat Sokağı'nda olmak vardı

İzmir kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Urla ilçesinde, "Sanat Sokağı" olarak bilinen Zafer Caddesi, tarihi renkli evleri, yöresel hediyelik eşya dükkanları ve seramik atölyeleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Abone Ol

2010 yılında birkaç sanatçı topluluğu bu sokağın sanat sergileri yapmaya uygun olduğuna karar vermişlerdir. Daha sonra bu sokakta sanat sergi dükkânları, yöreye ait Souvenir satan mağazalar, seramik atölyeleri ve bijuteriler açılmıştır. Bununla birlikte adı Zafer Caddesi olan yere Sanat Sokağı denilmeye başlanmıştır. Her yıl nisan aylarında düzenlenen Urla Enginar Festivalinde de sokak daha da ziyaretçi akınına uğramaktadır

Urla sanat sokağı, Alaçatı’yı andıran sokakları ile özellikle yaz dönemi Urla’nın en işlek yeri. Butik dükkanları, sokak sergileri, kafe, restoran ve sahafları ile oldukça popüler sokaklardan birisi. Sokak sergilerini gezerken en çok dikkatinizi çekenler antika eşyalar, seramik fincanlar ve el yapımı birçok ürün. Burada birçok ünlü mağazanın bile butik dükkanlarını görmek mümkün.

Urla Sanat Sokağı’nda gezilecek yerler listesi: Urla Devlet Tiyatrosu Urla Müzik Akademisi Hiç Lokanta ve Tadım Atölyesi Kuyulu Cafe Avlu İrmik Hanım Pastanesi Bona Fide Sahaf Cafe

Bölgeden yolunuz geçerken ortalama 1 saatlik mola için gelmek yeterlidir. Yan ara sokaklarında gezintiye çıkmak, umulmadık keşifler içinde bulunmak insanı keyiflendirirken Urla Sanat Sokağı’nda yapılabilecekler arasında kahve içmek, yemek yemek, el işi ve sanatsal ürünler gezip, satın alınabilir. En önemlisi sahaf ziyaretleri yapılabilir.

Urla kış dönemini inanılmaz sakin geçirirken, yaz aylarında ise adeta insan seli yaşanıyor. Özellikle her yıl nisan ayında düzenlenen Urla Enginar Festivalinde de insanlar sokağı ziyaret etmekten geri kalmıyor. Yaz aylarının güneşli günlerinde Urla Sanat Sokağı’na uğramadan Urla’dan çıkmamalısınız.