Geçmiş yıllarda sadece Ramazan aylarında üretimi yapılan kerebiç, zaman içinde artan talep ile birlikte yılın her döneminde tezgahlardaki yerini aldı. Ramazanın gelmesiyle birlikte sofralarda daha fazla tercih edilen kerebiç, genellikle "irmik tatlısı" olarak biliniyor.

İçi doldurularak "içli köfte" şekli verilen kerebiç, fırında pişirilerek, çöven otu köklerinden yapılan kaymağın üzerine dökülerek servis ediliyor. Tarçın gibi ek malzemelerle zenginleştirilebiliyor.

Yaklaşık bir hafta dayanabilen kerebiç, il dışından gelen talepleri kargo ile karşılıyor. Mersin'de 15 yıldır kerebiç üreten Zülküf Taş, Ramazan ayında talebin arttığını ve ürünün hafif ve doğal yapısının yıl boyunca talep görmesini sağladığını belirtiyor.

Sirkülasyonun Ramazan'da biraz daha arttığını ifade eden Taş, ürünlerinin hayvansal içerik barındırmadığını vurguluyor.

Kerebiçin il dışına da gönderildiğini belirten Taş, fıstıklı kerebiçin kilogramının 550 TL, cevizli olanın ise 400 TL civarında satıldığını aktarıyor.

Talepleri karşılamak için hâlâ ürün gönderdiklerini ve il dışından da satış istekleri olduğunu söylüyor.