Yaşam

Ordu'da su baskını ve heyelan!

Dün akşam saatlerinden itibaren Ordu'nun Fatsa ve Kabataş ilçelerinde meydana gelen sağanak yağışlar, ciddi su baskınlarına ve heyelanlara neden oldu.

Abone Ol

Fatsa ilçesinde bulunan Bolaman ve Güvercinlik dereleri, şiddetli yağışlar sebebiyle taşarak çevredeki mahalleleri etkisi altına aldı. Derelerle aynı adı taşıyan mahallelerde bulunan bazı binaların zemin katları ve iş yerleri suyla dolup taştı.

Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi ekipleri, su altında kalan ev ve iş yerlerindeki suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Güvercinlik Deresi üzerinde bulunan beton köprü, ayaklarının hasar görmesi sonucu iş makinesi yardımıyla yıkıldı.

Yoğun yağışlar, Fatsa Ziraat Odası Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi ile ilçedeki tarım arazilerine de zarar verdi.

Kabataş ilçesinde de çeşitli bölgelerde heyelanlar meydana geldi.

İlçe Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, yağışın zaman zaman şiddetini arttığını ve bu durumda menfezlerin tıkandığını belirtti.

Ekipler, ulaşımın kapanmasına sebep olan bazı mahalle yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Yılmaz, ayrıca ilçedeki fındık bahçelerinde de hasar oluştuğuna dikkat çekti.

Öte yandan Şifasuyu Mahallesi'nde yaşayan Şule Paban, heyelan nedeniyle mahalle yolunun ulaşıma kapandığından işe gidemediğini belediye ekiplerine bildirdi.

Bölgede görev yapan iş makineleriyle çalışmalara başlayan ekipler, Paban'ı güvenli bir noktaya taşımak için kepçenin ön kısmını kullandı. AA