Akınrobotics, 2009 yılından bu yana robotik teknolojiler alanında gerçekleştirdiği tüm çalışmaların sergilendiği İstanbul Robot Müzesi’nde Ar-Ge çalışmalarıyla tasarlanan ve yüzde yüz yerli üretim gayesiyle hazırlanan robotların teknolojik gelişimi sergileniyor.
İstanbul Avcılar’da bulunan müzenin içerisinde, çocukların ve yetişkinlerin yeni teknolojilerle tanışmasını ve keyifli zaman geçirmelerini sağlayacak olan pek çok alan bulunuyor. Sadece Robotları görmek değil aynı zamanda onlarla iletişime de geçebilirsiniz.
UZMANLAR EŞLİK EDİYOR
Müzeyi ziyarete gelecek olan çocukların keyifli zaman geçirebilmeleri için sosyal robotlar ile etkileşime girebilecekleri alanlar müze kapsamında yer almaktadır. Türkiye’nin ilk insansı robot müzesini gezecek olanlar için uzman rehberler robotlar hakkında bilgilendirme yapmaktadır.
EĞİTİM, BİLGİ VE EĞLENCE BİR ARADA
Müze yetkililerinin Gazete Yazıyor’a yaptığı açıklamalarında “Ziyaretçilerimiz, müzemizde bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı, ürünlerimizi yakından görebilecekleri gibi aynı zamanda interaktif etkileşim alanlarında yeni teknolojileri deneyimleyebilirler ve ARAT robotumuzun zorlu parkurlar üzerindeki gösterisi ile insansı robot ADA 7’nin yepyeni kabiliyetlerini izleyebilirler. Eğitim, bilgi ve eğlence bir arada. Müzemize herkesi bekliyoruz” dediler.
MÜZENİN EN DİKKAT ÇEKEN ROBOTLARI
‘Tic Tac Toe’ oynayabilecek kadar gelişmiş bir yapay zekâya ve eklem yapısına sahip Robot Kolla karşı karşıya gelip yarış yapabilir, merak ettiğiniz birçok bilgiyi ADA 7’den dinleyebilirsiniz. Ve muhteşem bir şovla yeteneklerini sergileyen ARAT’la heyecan yaşayabilir, sanal ve gerçeğin birleştiği İnteraktif Etkileşim alanlarında da bambaşka bir deneyim sahibi olabilirsiniz.
DAHA NELER VAR?
Dünyada ilk ve Türkiye’nin de ilk insansı robot müzesi olan ‘İstanbul Robot Müzesi’nde çalışmalar ve eserler 377 metrekarelik 2 ayrı sergi salonunda, 160 metrekarelik giriş bölümünde ve 110 metrekarelik asma katta sergilemektedir. Müzede 67 adet robot, 804 adet elektronik parça, 211 adet mekanik parça, motor yapımında kullanılan komponentler ve 141 adet eskiz çalışmasının yer alıyor.
(SENAY GÜNCAVAR)