Küçükbaş hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde ot biçme zamanı başladı. Bu bölgede çiftçiler hayvanlarının kışlık besinlerini karşılamak için sıcak havalarda, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tarlaya giden köylüler, yaygın olarak kullanılan el aleti tırpanla ot biçimeye başlıyor.
Abone Ol
Başta Van ve diğer bölgedeki illerde köylüler, sabahın ilk saatlerinde tarla başına giderek ot biçmeye başlıyor.
Sıcak havalara aldırış etmeden çalışan köylüler, hayvanlarının kışlık ot ihtiyacını ot biçerek karşılıyor.
Köylüler ot biçtikçe tırpanlarının körelmeleriyle birlikte bileyleme işlemi yapıyor.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Gazete Yazıyor sitemize
abone olun.