Kültür ve Sanat

Gölgelerin gücü adına!

Ünlü İngiliz yayın kuruluşu BBC, okurlarının "gölge" temalı en iyi fotoğraflarını göndermelerini istedi. Dünyanın dört bir yanından gelen fotoğraflardan bu olağanüstü seçki ortaya çıktı….

Abone Ol

Mike Finn: "Portekiz'de küçük bir kerkenezle tesadüfen karşılaştım."

Jane Luetkens: "Bu Endonezya gölge kuklasını 50 yıldan uzun bir süre önce babam bana vermişti. Son zamanlarda renkli ve detaylı süslemeleri beni çok etkiledi."

Marylise Vigneau: "[Havana, Küba'da] Bir çatı katında bir grup genç kız kendi gölgeleriyle oynuyor. Arka planda yakındaki elektrik santralinden yükselen siyah duman görülüyor. En büyükleri 14 yaşında ama hepsi şimdiden adadan ayrılmayı hayal ediyor. Önümüzdeki yıllarda gençleri adada kalmaya ve Küba'nın geleceğine katkıda bulunmaya ikna etmek çok önemli olacak."

Deborah O'Donoghue: "Camino de Santiago ziyaretçilerinin gölgesi"

Verna Evans: "Bir köprünün merdivenlerinden inerken gölgem beni karşılamak için yukarı tırmanıyor gibi görünüyordu."

Neil Marsden: "O arkanızda! Hastings İskelesi'nde, bu karanlık karakter sıradaki masum kurbanına sinsice yaklaşıyor."

Andrew Aughton: "10 yıl önce dokuz yaşındaki kızım Esther, Arnside Plajı'nda batan güneşe kendi gölgesini ekliyor."

Una White: "Arkadaşımla Ashridge ormanında yürürken bir ağaç gövdesindeki bu hoş yaprak gölge desenlerini fark ettik ve güzel bir fotoğraf olacağını düşündük. Kompozisyonun sadeliğini vurgulamak ve ayrıca yapraklara ve ağaç kabuğundaki çizgilere daha fazla belirginlik kazandırmak için fotoğrafı siyah beyaz olarak bastım."

Louise Moon: "Güneşli bir günde çamaşır sepetinin nasıl ilginç gölgeler oluşturduğunu fark ettim."

Michael Gal: "Sydney sabah güneşinin altında kahvaltı ederken, belirgin gölgelerin oluştuğunu fark ettim. Dramatik efektler yaratmak için birkaç mutfak malzemesi seçtim ve bu da onlardan biriydi."

Hassan Bagheri: "Rhode Island'daki bu performans sanatları merkezinin dalgalı cephesi, binanın içinde icra edilen müziği anımsatan ışık ve gölge desenleri yaratıyor."

Evelyn Oakley: "Utah'taki Mercan Pembe Kum Tepeleri Eyalet Parkı'nda sabahın erken saatlerinde çöl çiçeklerinin gölgesi."

Renata Gusciora: "Ormandaki ışık ve gölge oyunları beni her zaman büyülüyor. Aynı yolu ne kadar sık takip edersem edeyim, ışık ve gölge dansı o anı yakalamak için durmamı sağlıyor."

Paul Wilkinson: "Isle of Wight adasında güneş batarken duvarda yakalanan insanların ve bir köpeğin gölgeleri."

{ "requests": { "pageview": "https://cdn.p.analitik.bik.gov.tr/tracker1.js?website_id=277e365c-a14f-4543-ba0d-9f38608ea3f5&host_url=//277e365c-a14f-4543-ba0d-9f38608ea3f5.collector.p.analitik.bik.gov.tr" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }