Spor

Arda Güler kimdir? Arda Güler nereli? Arda Güler hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe'nin en çok sevilen oyuncusu haline gelen Arda Güler hakkında bilinmeyenler paylaştık. Arda Güler kimdir? Arda Güler nereli? Arda Güler hangi takımlarda oynadı? Arda Güler kaç yaşında? Gibi soruların devamı haberimizin detayında..

Abone Ol

Fenerbahçe'nin altyapısına Şubat 2019'da transfer ettiği ve Ocak 2021'de profesyonel sözleşme imzaladığı genç yetenek Arda Güler, Helsinki maçında ilk kez resmi bir maçta Fenerbahçe formasını giydi. Ayrıca Hatayspor maçında da ilk kez 11 oyuncu arasında sahaya çıktı. 16 yaşındaki bu heyecan verici orta saha oyuncusu, Fenerbahçe taraftarları tarafından merak edilen bir isim haline geldi.

Arda Güler'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu, nereli olduğu, boyunun kaç olduğu ve hangi takımlarda oynadığı gibi kariyeri ve bilinmeyenleri hakkında daha fazla bilgi aranıyor. Arda Güler, sol ayağını çok iyi kullanan bir yetenek olarak biliniyor ve Fenerbahçe efsanesi Alex'i idol olarak görmektedir.

Arda Güler, Fenerbahçe'nin Ocak 2021'de profesyonel sözleşme imzaladığı genç bir yetenektir. Ağustos 2021'de ilk kez resmi bir maçta Fenerbahçe formasını giymiştir. UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda Helsinki'ye karşı oynanan maçta 67. dakikada oyuna dahil oldu, Filip Novak'ın yerine geçti. Şubat 2022'de ise Hatayspor maçında ilk kez 11 oyuncu arasında sahaya çıkmıştır. Arda Güler, genç yaşına rağmen şık çalımları, başarılı frikikleri, şutları ve orta sahada oyun kurma yeteneğiyle dikkat çekmektedir.

16 yaşındaki oyuncu, Şubat 2019'da Gençlerbirliği'nden transfer edilmiştir. Fenerbahçe taraftarları, Arda Güler'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu, nereli olduğu, boyunun kaç olduğu ve daha önce hangi takımlarda oynadığı gibi soruların cevaplarını araştırmakta ve genç yetenek hakkında daha fazla bilgi edinmek istemektedir.

Arda Güler, 25 Şubat 2005 tarihinde Ankara'nın Altındağ ilçesinde doğmuştur. Futbol kariyerine 2014 yılında 9 yaşında iken Gençlerbirliği altyapısında başlamıştır. Ankara ekibindeki performansıyla dikkat çeken Arda, 2019 yılında 14 yaşındayken Fenerbahçe'ye transfer oldu. Arda Güler sol ayağını kullanmaktadır ve genç yaşına rağmen yetenekleriyle ön plana çıkmaktadır.

Arda, hayalini kurduğu kulüp olan Fenerbahçe'ye 14 yaşında katılmanın mutluluğunu ifade etti. Takım arkadaşlarından ve hocalarından ayrılmanın üzüntüsüyle birlikte, taraftarı olduğu ve hayalini kurduğu kulübe gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Arda, genç yaşta gösterdiği performansla dikkat çekti. Elit Akademi Ligi U14, U15 ve U16 kategorilerinde attığı gollerle takımına katkı sağladı. Özellikle Fenerbahçe'nin U19 Takımı'nda 22 maça çıkarak 10 gol ve 7 asistlik performans sergiledi. Bu başarılarla birlikte Arda'nın uzun yıllar Türk futboluna önemli katkılar yapması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin genç solak yeteneği Arda Güler, 10 numara pozisyonunda görev yapmakta ve kısa sürede büyük bir etki yaratmaktadır. Arda, geleceğin en parlak yıldız adaylarından biri olarak kabul edilmektedir. Oyun stiliyle sol ayağını mükemmel şekilde kullanan Arda, Fenerbahçe efsanesi Alex'i idol olarak görmektedir. Ayrıca, kulüp içerisinde Emre Belözoğlu, Tahir Karapınar ve Ekrem Ekşioğlu gibi isimler tarafından da yakından tanınan bir oyuncudur.

Arda Güler, orta saha pozisyonunda görev yapan bir oyuncu olarak profesyonel sözleşmesini imzalarken Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Sportif Direktör Emre Belözoğlu, İdari Koordinatör Selçuk Şahin, Futbol Akademi Genel Koordinatörü Tahir Karapınar ve Arda Güler'in ebeveynleri Ümit ve Serap Güler de hazır bulundu.

Fenerbahçe, Arda Güler'i 14 yaşında Gençlerbirliği'nden altyapısına transfer etmişti. Genç yetenek, 19 Mayıs Stadyumu'nda top toplayıcılık yaparken çekilen bir karede görülüyor. Vitor Pereira: Arda'nın karakterinde ve kalitesinde çok az oyuncu gördüm Arda, Helsinki maçında Sarı Lacivertli formayı ilk kez resmi bir maçta giydiğinde, teknik direktörü Vitor Pereira tarafından büyük bir övgü aldı. Pereira, Arda için "Kariyerim boyunca Porto gibi çok önemli bir kulüpte 5 yıl altyapıda çalıştım. Arda'nın karakterinde ve kalitesinde çok az oyuncu gördüm." şeklinde konuştu.

16 yaşındaki yetenekli sol ayağıyla dikkat çeken Arda, Fenerbahçe'nin umut vaat eden potansiyelli bir yıldız adayıdır. Aynı zamanda alt yaş gruplarında takım kaptanlığı da yapmaktadır ve Emre Belözoğlu, Tahir Karapınar ve Ekrem Ekşioğlu gibi isimler tarafından yakından tanınmaktadır. Mladen Ramljak Turnuvası'nda En İyi Oyuncu seçildi Geçtiğimiz günlerde Hırvatistan'da düzenlenen Mladen Ramljak Turnuvası'nda Arda, turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmiştir. Arda, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Memorial Mladen Ramljak Turnuvası'nda çok değerli deneyimler kazandık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca turnuvanın 'En İyi Oyuncusu' seçildiğim için çok mutluyum." şeklinde ifadeler kullanmıştır.

16 yaşındaki Arda Güler, Fenerbahçe altyapısının en heyecan verici ismi olarak öne çıkıyor. Slavia Prag'a karşı oynanan maçta 75. dakikada oyuna giren genç yetenek, kısa süre içinde neden altyapının prensi olduğunu gösterdi. Arda, adeta bir resital sergileyerek Ferdi'nin golünde asist yapmayı başardı. İsmail Kartal, öğrencisinin bu etkileyici performansını takdir etti. Arda Güler, dün akşam Hatayspor karşısında kariyerinde ilk kez 11'de sahaya çıktı ve yine üstün bir performans sergiledi. Tribünler, Arda'ya büyük sevgi gösterilerinde bulunarak her topu ayağına geldiğinde alkışlar ve tezahüratlarla destekledi.

Genç yıldız adayı, mükemmel performansıyla alkışları hak etti. Özellikle ilk yarıda Arda Güler, 7 ikili mücadele kazanarak ve %95 pas başarısıyla etkileyici bir oyun sergiledi. 3 dripling denemesinin 2'sinde başarılı oldu ve daha fazla şansı hak ettiğini gösterdi. Aynı zamanda takımının kazandığı penaltıda da önemli bir rol oynadı, kazandığı top ve yaptığı ortayla atağı canlandırdı. Genç oyuncunun Fenerbahçe ile Haziran 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor. (iskender kordu)

{ "requests": { "pageview": "https://cdn.p.analitik.bik.gov.tr/tracker1.js?website_id=277e365c-a14f-4543-ba0d-9f38608ea3f5&host_url=//277e365c-a14f-4543-ba0d-9f38608ea3f5.collector.p.analitik.bik.gov.tr" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }