Yerel bir polis yetkilisinin verdiği bilgiye göre; Pakistan'ın kuzeybatısındaki bir askeri tesisin dış duvarı yakınında bir intihar bombacısı patlayıcı yüklü bir aracı havaya uçurdu. Onunla birlikte hareket eden ikinci bir kişi de kendisini patlatarak sekiz sivili yaraladı ve yakındaki evlerde hasara yol açtı.

TESİSLERE GİRECEKLERDİ

Güvenlik güçlerinin "koordineli saldırıya" hızla yanıt verdiği kaydedildi. İsyancıların; askeri ofislerin ve güvenlik güçlerinin evlerinin bulunduğu tesise girme girişiminin engellediği açıklandı. Ayrıca helikopterler ve çok sayıda asker de bölgeye sevk edildi.

SALDIRILAR ARTTI

Yerel yetkililer saldırılarda çok sayıda askerin de yaralandığını bildirdi. Hükümet veya ordudan ise henüz bir açıklama yapılmadı. Bannu, Afganistan sınırındaki Hayber Pahtunhva eyaletindedir. Bu bölge, son yıllarda saldırılarda artışa tanık oldu. Ocak 2023'te militanlar, polis kılığına girmiş bir intihar bombacısının camiye saldırmasıyla çoğunluğu polis memuru olmak üzere en az 101 kişiyi öldürdü.

OLAĞAN ŞÜPHELİ

Olayı henüz üstlenen olmazken, şüphenin son aylarda ülke genelinde güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını artıran Pakistan Talibanı'na (TTP) yönelmesi bekleniyor. TTP, Taliban'ın 2021'de komşu Afganistan'da iktidarı ele geçirmesinden bu yana güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını artırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ