Deneyimli denizci Nathan Thomas, hafta sonu Florida Körfez kıyılarında Debby Kasırgası'ndan kıl payı kurtulduklarını, yeni satın aldığı yelkenlinin parçalandığını ve aniden yüksek dalgalarda sürüklendiklerini söyledi.

3 SAAT BEKLEDİK

69 yaşındaki Thomas, kendisi ve arkadaşı Adrian'ın, ABD Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmayı yaklaşık üç saat boyunca beklediklerini kaydetti. Bu sırada yaşadıkları deneyimi, "çamaşır makinesinin içinde olmak gibi" şeklinde tanımladı. Thomas, çaresiz bir SOS çağrısı yapmıştı.

YÜZDE 50'DEN AZDI

Thomas, "Sahil Güvenlik bize ulaşmazsa hayatta kalma şansımızın %50'den az olduğunu biliyordum. Fırtına beklediğimden daha hızlı geldi. Orada olduğunu biliyordum ama onu yenebileceğimi düşündüm. Kartları oynadım ve tahmin edin ne oldu? O eli kaybettim" diye konuştu. Bir kurtarma uçağı, onların yerini tespit etti. Daha sonra helikopter geldi ve operasyonu tamamladı.

YENİSİNİ ALACAĞIM!

Thomas, "17 yaşından beri sulardayım. Sahil Güvenliğe, 'Sizin tarafınızdan kurtarılacağımı hiç düşünmemiştim. Çok fazla fırtına atlattım ve bu fırtına beni gerçekten mahvetti' dedim. Ancak korkmuyorum. Yeni bir tekne alacağım" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ