Litvanya ve komşu Letonya'da, güçlü fırtına ve sağanak yağış nedeniyle bir kişi öldü. Yaklaşık 200.000 hane elektriksiz kaldı. Yetkililer, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düşen bir ağaç nedeniyle 50 yaşındaki kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Her iki ülkedeki itfaiye ve kurtarma görevlileri; düşen ağaçlar, hasarlı arabalar, su basmış yollar ve tarlalar için yüzlerce acil durum çağrısı aldı.

GEREKMİYORSA ÇIKMAYIN

Litvanya'da yetkililer, insanları yalnızca acil durumlarda seyahat etmeleri konusunda uyardı. Meteoroloji uzmanları, Letonya'da hakim olan kuvvetli rüzgarların su seviyelerini yükseltmeye devam edeceğini ve başkent Riga'dan geçen Daugava Nehri'nin taşabileceğini söyledi.

KATEDRAL KAPATILDI

Riga yetkilileri, Dome Katedrali'nin çatısının bir bölümünde hasar meydana geldiğini söyledi. Halk için tehlike oluşturması nedeniyle geçici olarak kapatıldığı bildirildi.

UÇAKLAR İNEMEDİ

Fırtına nedeniyle uçaklar Vilnius'a veya ikinci büyük şehir olan Kaunas'a inemediği için Litvanya'daki diğer havalimanlarına yönlendirildi. Ayrıca demir yolu ağında gecikmeler ve iptaller yaşandı. Estonya'nın da güney kesiminde şiddetli yağış ve fırtına etkili oldu ancak önemli maddi hasar yaşanmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ