ABD'de yetkililer, Louisiana'da bir kamyon şoförünün, otoyolun kenarındaki hendekte 1 yaşında bir bebeği canlı bulduğunu açıkladı. Çocuğun 4 yaşındaki kardeşi de aynı otoyolun yakınında cansız halde tespit edildi. Bunun tropikal fırtına koşullarının bölgeyi vurduğu sırada terk edilme vakası olduğunu düşünülüyor. Çocukların Louisiana'da yaşayan annesi Mississippi'de tutuklandı. Çocukları Louisiana'da terk ettiği gerekçesiyle ikinci derece cinayet ve diğer suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

İKİ GÜN DIŞARIDA KALDI!

Calcasieu Parish Şerifi Stitch Guillory, "1 yaşındaki çocuğa mucize bebeğimiz olarak bakıyoruz, çünkü o hala hayattaydı. Bu çocuk, otoyolun kenarında iki gün dışarıda, kötü havada kaldı. Tanrı'ya şükür kamyoncu onu gördü" dedi. 4 yaşındaki çocuğun cesedi ise daha önce bir dinlenme tesisinin arkasında su birikintisinin içinde tespit edilmişti. Sonrasında da soruşturma başlatıldı.

OYUNCAK BEBEK SANDIM

"Beryl" adı verilen kasırga Louisiana'yı çok kötü etkiledi. Şerif ofisinin açıklamasına göre; dedektifler, 4 yaşındaki çocuğun en son 25 yaşındaki annesi Aaliyah Jack ve 1 yaşındaki kardeşiyle görüldüğünü öğrendi. Kadın, iki çocuğu için de kayıp ihbarı yapmadı. Kamyon şoförü Reginald Walton, KADN'ye verdiği demeçte, "Yolda giderken sağ tarafta bir şey fark ettim. İlk başta bunun bir araçtan fırlatılan oyuncak bebek olduğunu sandım" dedi.

BANA GÜLÜMSEDİ SONRA AĞLADI

Walton, "Ama yanından geçerken hareket ettiğini gördüm" diye konuştu. Bu sırada yüksek bir süratteydi ve hemen duramadı. Sonra olay yerine dönüp bebeği hendekten çıkardıktan sonra 911'i aradı. Kahraman şoför, "Gerçekten de, oradaki setin aşağısında oturan küçük bir çocuk vardı. Ona yaklaştığımda bana gülümsedi ve sonra ağlamaya başladı" şeklinde konuştu. Çocuk hastaneye kaldırıldı ve daha sonra eyalet Çocuk ve Aile Hizmetleri Departmanına bırakıldı.

BEN KAHRAMAN DEĞİLİM

Kamyon şoförü Reginald Walton, "Herkes bunu söylüyor ama ben kendimi kahraman gibi görmüyorum. Tanrı'nın doğru zamanda doğru yerde olmamı istediğini hissediyorum. Keşke kardeşi de hayatta kalabilseydi" şeklinde konuştu.
 

Muhabir: Lila Okyanus