İstanbul'un Sarıyer ilçesi Kireçburnu’nda bulunan tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda, yaklaşık 1,5 yıl önce bir inşaat şirketinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Ahmet Y., iddialara göre film sahnelerini aratmayan bir soygun planı yaptı.

KAPIYA KAMYONET DAYAYIP 130 MİLYON LİRALIK DÖVİZ ÇALDILAR

9 Haziran Pazar günü saat 03.30 sıralarında Ahmet Y., gece alarmı susturduktan sonra maskeli ve siyah kıyafetli dört arkadaşını içeriye aldı. Hırsızlar, gri bir kamyoneti yalıya yanaştırarak içerideki dört kasanın kapısını kırdı. Kasalarda bulunan yaklaşık 130 milyon liralık dövizi çuvallara dolduran hırsızlar, çuvalları kamyonete yükleyerek hızla kayıplara karıştı.

Sabah iş yerine gelen işyeri sahibi Ümit E.'nin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede gelen ekipler, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

MASKELİ DÖRT KİŞİYİ İÇERİ ALMIŞ

Güvenlik görevlisi Ahmet Y.'nin, maskeli dört kişiyi içeri aldığı ve yalıda bulunan kasaların kilitlerini kırarak içerisindeki dövizleri çuvallara doldurduğu, bu çuvalları kamyonetin kasasına yerleştirdikleri tespit edildi. Hırsızların kamyonetle olay yerinden uzaklaştıkları belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, hırsızları yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

İSTANBUL VE TEKİRDAĞ'DA OPERASYON

Yapılan detaylı çalışmalar ve incelenen kamera görüntüleri sonucunda, yedi şüpheli İstanbul ve Tekirdağ’da gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında soygunu gerçekleştiren üç şüphelinin de bulunduğu öğrenildi. Polis, çalınan paranın bir kısmını da ele geçirdi. Olayın firari şüphelilerini yakalamak ve geri kalan parayı bulmak için operasyonlar sürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA