Birbirlerine isimleriyle seslenen tek türün insanlar olmayabileceği ortaya çıktı. Yeni bir çalışma; nesli tükenmekte olan Afrika Savan fillerinin, kendi aralarında insan isimlerine benzeyen çağrılar kullandığını ortaya çıkardı.

Araştırmacılar; Afrika Savan fillerinin "harmoni açısından zengin, bireysel olarak farklı, düşük frekanslı bir ses"le birbirlerine hitap ettiklerini belirledi. 1986 ile 2022 yılları arasında çok sayıda hayvan incelendi. Bunların topluluk içerisinde 469 farklı ses çıkardıkları belirlendi.

KENDİ İSİMLERİNE TEPKİ VERDİLER

Birbirlerini tanıyan fillerin kendi aralarında aynı sesleri kullandıkları ortaya çıktı. Bu sesler kaydedildi. Daha sonra aynı hayvanların yanında "kayıtlar" oynatıldı. Filler inanılmaz bir şekilde kendi isimlerine tepki verdi. Kendi adlarını duymayan diğer filler ise fazla bir tepki göstermedi.

Nature Ecology ve Evolution dergisinde yayınlanan araştırmada; uzmanlar, muhabbet kuşları ve yunuslar gibi vokal etiketleri kullandığı bilinen diğer hayvanların bunu yalnızca taklit yoluyla yaptığını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ