Yıkılan evler, yağmalama ve intikam arzusu... Eski bir İsrail Savunma Kuvvetleri askeri; CNN'e verdiği röportajda, Gazze'deki İsrail kuvvetleri tarafından ciddi suistimaller yapıldığını ve komuta yapısında disiplin eksikliği olduğunu iddia etti. 26 yaşındaki eski paraşütçü Yuval Green, İsrail'i kamuoyunda eleştiren bir avuç askerden biri.

ASLINDA AYRILACAKTIM

Birliğinde sağlık görevlisi olarak görev yapan Green, 7 Ekim'den önce İsrail işgali altındaki Batı Şeria'daki davranışlara itiraz ederek ordudan ayrılmayı planladığını söyledi. Green, "7 Ekim günü geldiğinde, onlarla gelmeye istekli olmadığımı söylemek benim için zordu. Bu yüzden arkadaşlarıma katılmaya karar verdim... Ne yapacağımı bilmiyordum" dedi.

2B4F070E52Bb3A034961572D982F16Fc

ŞEYTANLAŞTIRILDILAR

Green, geçen yıl kasım ayında Gazze çevresinde görev yaptığını ve 2 Aralık'ta şeride gönderilerek burada 51 gün geçirdiğini söyledi. 7 Ekim'den sonra İsraillilerin hissettiği öfkenin ve intikam çağrılarının, Gazze'ye gönderilmeyi beklerken kendi birliğinde açıkça ifade edildiğini kaydetti. Buna Filistinlilerin "şeytanlaştırılması" adını verdi.

4481A6041188437366D82Bbcdf6Ebba0

HEPSİNİ ÖLDÜRELİM

Yuval Green, "Birliğimde tüm Gazze'yi öldürmekten, mahvetmekten bahsediliyordu. Gazze'yi yok etmek, insanların tartıştığı bir şey haline geldi, sanki meşru bir fikirmiş gibi... Komutanlar, askerlere bu kez hiçbir sınırları olmadığını söylüyordu. Askeri nedenlerle ilgili olmayan çok fazla yıkım gördüm. İnsanların evleri yıkıldı çünkü 7 Ekim'de olanların intikamını almaları gerektiğine inanıyorlardı" yorumunda bulundu.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL