İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırıma bazı ülkeler destek veriyor, birçoğu ise İsrail'e tepki göstermekten kaçınıyor. Türkiye ise yapılan soykırıma sessiz kalamadı. Türkiye'nin İsrail büyükelçisi geri çağrıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Netanyahu hiçbir şekilde bizim için muhatap alınabilir biri değil artık. Onu sildik, attık" dedi.  Türkiye'nin İsrail'e karşı duruşu, Filistin Dışişleri Bakanlığı'nı memnun etti. Bakanlık, Türkiye'nin bu duruşunu tüm dünyaya örnek gösterdi.

Bakanlık, Türkiye'nin İsrail büyükelçisini geri çağırması memnuniyetle karşıladı ve "İstanbul'un halkımızın haklarına ve güvenliğine verdiği desteğin bir uzantısı" olarak nitelendirdi. Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Devletleri benzer cesur pozisyonlar almaya, katliam ve soykırım yapan İsrail ile diplomatik ilişkilerini yeniden değerlendirmeye çağırıyoruz." denildi.

Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları, ateşkes çağrılarına kulağını tıkamadı ve Gazze'ye insani yardımların girişini reddetmesi nedeniyle geri çağrılmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ