Mayıs ayında Buffalo Üniversitesi'nin Kuzey Kampüsü'nde tutuklanan Filistin yanlısı bir grup protestocu dava açmayı planlıyor. Bir avuç göstericiyi temsil eden avukat, müvekkillerinin anayasal haklarının ihlal edildiğini söyledi.

UYARIDA BULUNDU

Avukat Robert Corp, yasal işlem başlatmayı planlayan göstericileri temsil ediyor. Corp, yerel kolluk kuvvetlerine ve üniversiteye yakında kendilerine dava açılacağına dair uyarıda bulunmak için iki yasal başvuruda bulundu.

15 KİŞİ TUTUKLANDI

UB'nin Kuzey Kampüsü'nde 1 Mayıs'ta yapılan Filistin yanlısı gösteri, 15 kişinin tutuklanmasıyla sona erdi. Üniversite; gece boyunca toplantı yapmayı yasaklayan kuralları da içeren protesto ve toplantı politikasını ihlal ettiklerini iddia etti.

YAKA PAÇA GÖTÜRÜLDÜLER

Corp, "Bu, ülke çapında viral olan diğer üniversite protestolarına benzemiyordu... Kimse binaları ele geçirip kampüsleri kapatmadı. Sadece barışçıl protesto yapan insanları yaka paça tutukladılar" dedi.

KÖPEKLERİ SALDILAR

Corp, müvekkillerinin ifade özgürlüğü ve barışçıl toplantı yapma haklarının ihlal edildiğini belirtti. Avukat, "Kimse tutuklanmaya direnmedi. Kampüste kimse şiddet uygulamıyordu. Ama inanılmaz bir öfkeyle tutuklandılar. Birçoğu yere atıldı. Polisler tarafından köpekleri üzerlerine salındı. Yumruklandılar ve tekmelendiler" açıklamasını yaptı.

Muhabir: Eray Erginbaş