Buffalo Üniversitesi, sonbahar dönemi öncesinde kampüsteki protestolar, duyurular ve kamplara ilişkin yeni politikalarının taslaklarını yayınladı. Kararlar; öğrencilerin mayıs ayında Kuzey Kampüsü'nde yaptığı protestonun ardından geldi.

30 GÜN YORUMA AÇIK

Okul, hem yeni hem de revize edilmiş politikalar için 30 günlük bir yorum süreci başlattı. Taslaklar, üniversitenin politika inceleme grubu, fakülte senatosu ve Öğrenci Derneği'ni temsil eden öğrencilerle paylaşıldı.

GENEL KULLANIM ALANINA

Taslakta; el ilanları, broşürler, projeksiyonlar, mektuplar ve daha fazlası gibi gönderilerin yalnızca genel kullanım ilan panolarına asılmasına izin verildiği belirtildi. Kapılara, pencerelere, ağaçlara, ışık direklerine, otobüs duraklarına, araçlara, duvarlara ve asansörlere bildiri asılamayacak.

TEBEŞİR DE YASAK

Binalara, kaldırımlara ve yollara tebeşirle yazı yazma da yasak. Okul; belirli bölümler, ofisler veya kuruluşlar için ayrılan ilan panolarına gönderi yapmak isterse o gruplardan izin almak zorunda. Bu yapılmazsa gönderiler kaldırılacak. Toplu protestoların bina girişlerine, üniversite konutlarının mahremiyetine, ofislere veya yaya ve araç trafiğine müdahale edemeyeceği kaydedildi. Taslağa göre; kamusal alanlardaki açık hava toplantılarına izin veriliyor. Ancak protestolar; dersleri, etkinlikleri ve toplantıları etkilememeli... Taslakta, önceki politikalarda olduğu gibi yurtlar ve apartmanlar dışında kamp kurmanın kesinlikle yasak olduğu belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ