Darbe girişiminin bir numaralı sanığı olarak gıyabında yargılanan "Fethullah Gülen terör örgütü-FETÖ" lideri Gülen, 86 yaşında ABD'nin Pensilvanya eyaletinde hayatını kaybetti. Gülen'in öldüğünün açıklanmasının ardından elebaşının Pennsylvania'da bulunan çiftliği kalabalıklaştı. Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre, çiftliğin girişinde güvenlik önlemlerinin yoğunlaştırıldığı gözlendi.

AA kameramanının havadan görüntülediği ve Gülen'in, ölümüne yakın son günlerinde kaçırıldığı belirtilen aynı bölgedeki diğer evinde ise herhangi bir hareket gözlenmedi. Ancak, söz konusu evin bahçesinde askeri kamuflajlı ve silahlı bir kişinin çevreyi sürekli kontrol etmesi dikkati çekti.

FETÖ firarisi Adem Yavuz Arslan hakkında Cihat Yaycı'ya hakaretten 2 yıla  kadar hapis talebi

Firari Adem Yavuz Arslan, "Çarşamba ya da Perşembe günü Gülen'in Pensilvanya'da yer alan ve 'kestane' olarak adlandırılan malikenin kamp alanında gömüleceğini" söyledi. Arslan, “Gülen'in cenazesinin Türkiye'ye götürülmesi gibi bir ihtimalin olmadığını” da belirtti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü

Fetullah Gülen kimdir?

Fethullah Gülen 27 Nisan 1941'de Erzurum'un Pasinler ilçesi Korucuk köyünde doğdu. Altısı erkek, ikisi kız, sekiz kardeşin ikincisidir.

Fethullah Gülen'in resmi web sitesinde yer alan bilgilerde ise Gülen'in doğum tarihi 10 Kasım 1938, yani Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm günü olarak geçiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ