Yetkililer, Georgia'nın Sapelo Adası'nda, siyahi köle soyundan gelenler tarafından düzenlenen sonbahar kutlamaları için çok sayıda insanın toplandığını söyledi. İnsanların bulunduğu feribot iskelesinin bir kısmının çökmesi sonucu en az yedi kişinin öldüğü bildirildi.

6'SININ DURUMU CİDDİ

Sekiz kişi hastaneye kaldırıldı, en az altısının durumu ciddi. ABD Sahil Güvenliği, McIntosh İlçe İtfaiye Departmanı, Georgia Doğal Kaynaklar Departmanı ve diğer ekipler suda arama yaptı. Mühendislerden ve inşaat uzmanlarından oluşan bir ekip, iskeleyle ilgili incelemeler yapıyor.

KENDİ KENDİNE

İskeleye bir tekne veya başka bir şey çarpmadı. Kendi kendine çöktü. Nedeni şu anda bilinmiyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; arama çalışmalarında helikopterler ve sonarlı botlar kullanıldı. Ölenler arasında bir din görevlisinin de bulunduğu kaydedildi.

BİDEN KONUŞTU

Olay sırasında iskelede en az 20 kişi vardı. Georgia Valisi Brian Kemp, kendisinin ve ailesinin Sapelo Adası'nda yaşanan trajedi nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını söyledi. ABD Başkanı Joe Biden, federal yetkililerin ihtiyaç duyulan her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Muhabir: Tamer Ayeri