Usta sanatçı Ferdi Tayfur ile kızı Tuğçe Tayfur arasındaki ilişki uzun zamandır sorunlu bir seyir izliyor. Son olarak Tuğçe Tayfur, babası hakkında "Babamın benim yanımda olmasını isterdim, beni harcamış gibi oldu. Kırgınım" şeklinde ifadelerde bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından Ferdi Tayfur, avukatı aracılığıyla dikkat çeken bir beyanatta bulundu ve Tayfur soyadının kızına ticari amaçlarla kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Ferdi Tayfur, kızı tarafından işletilen "Tuğçe Tayfur Store" mağazası nedeniyle isim hakkı talebinde bulunacağını duyurdu.



 

Bu gelişmeye Tuğçe Tayfur'dan yanıt gecikmedi. Tayfur, "Tayfur soyadını bana leylekler vermedi. Babamsın, o yüzden Tayfur soyadım. İsim hakkı talep etmişsiniz, paranız bittiğini bilseydim eşimle size yardımcı olurdum. Bu işin bir de inanmadığınız ahireti var, be baba! Tuğçe Aydın olarak devam ederim" ifadelerini kullandı.

3715331_37e576be7a1460dd7df3c66913c253a9_640x640

Ferdi Tayfur’un avukatı yaptığı açıklamada, müvekkilinin "Tayfur" soyadının ticari amaçlarla kullanılmasına ve eserlerinin sosyal medya ve dijital mecralarda paylaşılmasına rıza göstermediğini belirtti. Ayrıca, Tuğçe Tayfur'un mağaza ismi ve diğer faaliyetleri nedeniyle isim hakkı alacağını vurguladı. Açıklamada, Tuğçe Tayfur ve onunla iş yapan şahıslar hakkında yasal yollara başvurulacağı da belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ