FENERBAHÇE HABERLERİ HABERLERİ | Önceki sezonlarda sadece Arda Güler ve Kim Min Jae’nin satışından kasasına yaklaşık 40 milyar euro koyan Fenerbahçe, oyuncu satışında örnek gösterilen kulüplerden biri oldu. Fenerbahçe’nin son yıllarda gerçekleştirdiği transfer gelirleri, kulübün transfer piyasasındaki başarısını gösteriyor. 

En dikkat çekici başarı, 2023/2024 sezonunda elde edilen 56.3 milyon euroluk gelirle kaydedildi. Bu rakam, FB’nin, bir sezonda transferlerden elde ettiği en yüksek gelir olarak öne çıkıyor.
Önceki sezon olan 2022/2023'te ise Fenerbahçe, oyuncu satışlarından 29.9 milyon euro gelir elde etti. Bu, 2023/2024 sezonundaki rekor gelirden önceki en yüksek miktar olarak dikkat çekiyor. 2020/2021 sezonunda da 26.38 milyon euro olarak kaydedildi.

Sarı-lacivertliler, ‘yetiştirici kulüp' olma yolunda adımlar atıyor. Sarı lacivertli takımda Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek ve Oosterwolde gibi genç oyuncular Avrupa'nın önemli kulüplerinin transfer listesinde yer alıyor. Bu oyuncuların ortak özelliği uygun bonservis bedelleriyle kadroya katılmaları ve Fenerbahçe'de gösterdiği performansla Avrupa devlerinin radarına girmesi. 

Fenerbahçe yönetimi astronomik bir teklif gelmediği sürece bu oyuncuları satmayı düşünmüyor ancak potansiyel satışı olan oyuncuların olması F.Bahçe'nin geleceğe güvenle bakmasını sağlıyor.

OOSTERWOLDE'YE TEKLİF YAĞIYOR

Devre arasında da teklifler alan ancak F.Bahçe'nin satmadığı Oosterwolde'ye Premier Lig ekibi West Ham United'ın yanı sıra PSV Eindhoven ve Napoli de talip oldu. Sarı lacivertliler Oosterwolde'nin bonservisini 30 milyon Euro olarak belirledi. 
Oosterwolde de kariyerini Avrupa'nın 5 büyük liginde sürdürmek ive gelen teklifleri değerlendirmek istiyor. Parma ile yapılan anlaşma gereği Fenerbahçe Oosterwolde'yi 7 milyon Euro'nun üzerinde bir bonservis bedeline satarsa satış karının yüzde 30'unu İtalyan kulübüne ödeyecek.

FERDİ KADIOĞLU İÇİN YARIŞ

Fenerbahçe yönetimi Jose Mourinho’nun takımda kalmasını istediği Ferdi Kadıoğlu’nu tutmakta zorlanacak. Milli futbolcuyu Premier Lig ekibi Arsenal’in yanı sıra Napoli ve Nuri Şahin’in teknik direktörlüğe getirildiği Borussia Dortmund istiyor. 

Borussia Dortmund teknik direktörü Nuri Şahin Ferdi Kadıoğlu’nu transferi için yönetime rapor verdi ve milli futbolcuyla da görüşerek kendisini takımında görmek istediğini söyledi. Borussia Dortmund öncelikli olarak geçen sezon Chelsea’den kiraladığı Ian Maatsen’i transfer etmek için çaba gösterecek, bu transfer gerçekleşmezse Ferdi Kadıoğlu’na yönelecek. 
Kadıoğlu ise Fenerbahçe’de mutlu ve sarı lacivertli takımda şampiyonluk yaşamak istiyor. Oyuncu kararı Fenerbahçe yönetimine bırakmış durumda. 

YÜKSEK POTANSİYELLİ TRANSFERLERE DEVAM

Fenerbahçe gelecek vaadeden genç isimleri kadroya katmaya devam edecek. Bu doğrultuda Fatih Karagümrük'ün başarılı sol beki Levent Mercan kadroya katıldı, Cihan Çatak ve Oğuz Aıydın gibi isimler de gündemde yer alıyor. F.Bahçe genç oyuncuları kadroya katarak onları yüksek bonservis bedeliyle satmayı planlıyor.

Kaynak: HÜSEYİN YAVUZ HARANİ