Kasımpaşa ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 40 kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakalarda sarı-lacivertli ekip 32 kez galip gelirken, mavi-beyazlılar 4 kez galibiyet elde etti. 4 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Fenerbahçe, bu rekabette rakip filelere 102 gol atarken, Kasımpaşa ise 37 gol kaydetti. Geçen sezon oynanan lig maçlarında Fenerbahçe, deplasmanda 6-0 ve evinde 5-1'lik skorlarla galip geldi. Fenerbahçe, Kasımpaşa'ya karşı oynadığı son 6 lig maçını kazandı.

Fenerbahçe, bu sezon hem UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde hem de Süper Lig'de oynadığı 15 maçta da galip gelerek etk impression bir seri yakaladı. Kanarya, UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinde 6 maça çıktı ve gruplarda 2 maç oynadı. Süper Lig'de ise İsmail Kartal'ın öğrencileri 7 maç oynayarak bu süreçte tüm karşılaşmalardan galibiyetle ayrılarak 15 maçlık bir galibiyet serisi elde etti.

Fenerbahçe'nin deplasmandaki performansı özellikle savunma anlamında dikkat çekici. Bu sezon Süper Lig'de 3 deplasman maçına çıkan sarı-lacivertli ekip, Samsunspor (0-2), MKE Ankaragücü (0-1) ve Alanyaspor (0-1) ile karşı karşıya geldi ve bu 3 maçı da kazanarak rakiplerine gol şansı tanımadı. Ayrıca, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde deplasmanda oynadığı 4 maçta sadece 1 gol yedi. Fenerbahçe'nin deplasman karnesi oldukça güçlü görünüyor.

İki takım arasındaki rekabette en farklı skor, 2022-2023 sezonunda 6-0'lık bir galibiyetle Fenerbahçe'nin lehine sonuçlandı. Sarı-lacivertli ekip, geçtiğimiz sezon ve 2016-2017 sezonunda da 5-1'lik skorlarla galip gelirken, 2010-2011 sezonunda oynanan ve 6-2'lik skorla Fenerbahçe'nin kazandığı mücadele ise en gollü maçlardan biri olarak kayıtlara geçti.

Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasındaki maçı hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Samet Çiçek üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Burak Şeker olacak.

Kaynak: iha