Olay, saat 18.40 sıralarında Nişantaşı Vali Konağı Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, husumetli oldukları öğrenilen A.E.Ö. ve F.Ü. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle taraflardan biri silahla ateş açtı.

YOLDAN GEÇENLER DE VURULDU


Kavgada taraflardan F.Ü. ile o sırada yoldan geçen E.D, H.D, S.D. ve A.G. silahla yaralandı. Yaralılardan birinin Rus vatandaşı olduğu öğrenildi. Rus vatandaşının sırtından, diğer yaralıların ise bacaklarından yaralandığı öğrenildi.


POLİS ŞÜPHELİYİ GÖZALTINA ALDI


İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri silahla ateş açan A.E.Ö.'yü gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Sağlık ekipleri ise yaralıları yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

HUSUMETLİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI


Polis ekiplerinin yaptığı çalışmada olay yerinde A.E.Ö. isimli şüphelinin daha önceden husumetli olduğu F.Ü. ile karşılaştığı, yaşanan tartışmanın büyümesi ile A.E.Ö.’nün F.Ü.’ye ateş ettiği, F.Ü. ile birlikte o sırada olayla ilgisi olmayan çevredeki diğer kişilerin de yaralandığı tespit edildi.

AMERİKALI AYNASIZ O ANLARA ŞAHİT OLDU


Sosyal medyada 'Amerikalı Aynasız' olarak tanınan eski FBI ajanı Erdal Kaya da çatışma sırasında Nişantaşı'nda olduğunu açıkladı.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Kaya, "Nişantaşı'nda hemen önümde 3 kişi vuruldu. Polis arkadaşların ani müdahalesi şahaneydi. Zanlı hemen olay esnasında gözaltına alındı. Ben de elimden geleni yapmaya çalıştım. Polislerin zanlıyı hemen gözaltına alması çok iyiydi. Olay yeri kontrolü ve müdahalede biraz yapmak istediğim yorumlar var. Ama bu tür şeyler genelde hem kaotiktir ve bunlar normaldir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi