Sosyal medya üzerinden sohbet videoları paylaşan ve soruları yanıtlayan Fazlı Tonar en son erkeğin nasıl giyinmesi gerektiğiyle ilgili konuşmuş ve Erkeklerin de tesettüre uygun giyinmesi gerektiğini belirterek, "Erkeğin en önemli tesettürü gözleridir." demişti. 

Bu defa hocaya 'Erkekleri Amerikan tarzı saç tıraşı olmaları uygun mu?' diye soruldu. Tonar'ın cevabı genç müridlerini üzdü. Bunun uygun olmadığını belirten Tonar "Adı üzerinde, Amerikan tipi, Müslüman tipi değil. Böyle saç kestirmek haramdır." dedi. 

O ZAMAN AMERİKA MI VARDI?

Bir müslümanın ya saçlarını uzatması ya da her tarafı eşit olacak bir kesim yaptırması gerektiğinin altını çizdi ve "Müslümanların böyle bir tıraşı olsaydı öyle derlerdi, ama Amerikalıların tırajı. Efendizmiz SA böyle tıraş olmayı yasaklamıştır, o yüzden haramdır." ifadelerini kullandı. Fazlı'nın bunun Hazreti Muhammed tarafından söylendiğini belirtmesi dikkat çekti ve 'O zaman Amerika mı vardı?' tepkilerini doğurdu. 

Hazreti2....

"HADİS VAR" DEMİŞTİ

Peygamber soyundan geldiğini ileri sürerek kendini Seyyid Muhammed Mardini olarak tanıtan, Muhammet Bütün de geçen aylarda saç ektirmenin haram olduğunu, Hazreti Muhammed peygamberin kesinlikle saç ekimini yasakladığını ileri sürerek “Hatta hadisi Şerif var, saç ekene ve ektirene Allah nalet etsin...” demişti. 

Kaynak: DEMET SAROVA