Sosyal medya üzerinden dini konularda soru cevap videolarıyle ünlenen Fazlı Tonar eşiyle ve kızıyla plaja giden erkeklerle ilgili konuştu.

Kendisine yöneltilen 'Arkadaşım karısı ve kzını alıp plaja gidiyor. Gitme diyorum çok büyük günah işliyorsun diyorum, dinlemiyor.' sözlerine karşılık Tonar 'Peygamber efendimiz bir gün cnnete giremeyeek kişileri sayarken, deyuslar da cennete giremeyecek dedi. Sahabe sordu, deyyus kimdir? Karısını, kızını, annesini, bacısını diğer erkeklerden kıskanmaya deyyus denilir. Şu an plajlar deyyuslarla dolu değil mi...' dedi. 

'LA OĞLUM BAKIYOR YA MİLLET!'

Sözlerine devam eden Fazlı Tonar; 'Adamda hiçbir utanma yok. Adam karısını kızını alıyor, çıplak bir çekilde plaja gidiyor. La oğlum bakıyor ya millet! Belki de bakmasından hoşlanıyor. Deyyus işte bu. Zerre kadar haysiyet yok adamda. Müslümanın yapacağı iş mi?' ifadelerini kullandı. 

Tonar daha önceki bir sohbetinde erkeğin nasıl giyinmesi gerektiğiyle ilgili konuşmuş ve erkeklerin de tesettüre uygun giyinmesi gerektiğini belirterek, "Erkeğin en önemli tesettürü gözleridir." demişti. 

ONUN İÇİN DE HARAM DEMİŞTİ

Öte yandan 'Erkekleri Amerikan tarzı saç tıraşı olmaları uygun mu?' sorusuna  "Adı üzerinde, Amerikan tipi, Müslüman tipi değil. Böyle saç kestirmek haramdır.. Müslümanların böyle bir tıraşı olsaydı öyle derlerdi, ama Amerikalıların tırajı. Efendizmiz böyle tıraş olmayı yasaklamıştır, o yüzden haramdır." cevabını vermişti. 

Kaynak: DEMET SAROVA