Fatih İskenderpaşa Mahallesi Feyzullah Efendi Sokak'ta saat 01.30 sularında gerçekleşen olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşularının çıkardığı sesten rahatsız olunca balyoz ve matkapla üst komşusunun kapısını açmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca kapıyı ateşe verdi.


Komşularının panik içinde polise haber vermesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ancak saldırganla mücadele etmekte zorlanan ekipler, olay yerine özel harekat polislerini çağırdı.


Özel harekat polislerinin çabalarıyla saldırgan etkisiz hale getirilirken, dairede bulunan 4 kişi itfaiye ekipleri tarafından evin camından tahliye edildi.


Dışarı çıkmak istemeyen saldırgan, polis özel harekat tarafından sedyeyle binadan çıkarıldı ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay sırasında evde bulunan bir kişi, saldırganın daha önce de aynı daireye matkapla saldırdığını iddia etti.


Yangın sırasında yaşanan panik anları ve dışarıdan görüntülenen yangın, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Saldırganın hastanedeki işlemlerinin ardından ifadesinin alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenilirken, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA