A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Maçın ardından beIN Sports'a konuşan teknik direktör Fatih Terim, maçın değerlendirmesini yaptı ve takımı eleştirdi.

Terim, "İkinci yarı Weghorst’un girişi ile beraber Hollanda tempoyu arttırıp bireysel yetenekli oyuncuları da devreye sokunca daha etkili oldu. Biz maalesef ikinci yarının başında geriye çok yaslandık. Pas yapmayı unuttuk. Defansta kalarak Hollanda’nın baskısından kurtulamazsınız," dedi.

"Turnuvada en rahat kazanabileceğimiz maç buydu," diyen Terim, "Çok çabuk şut ve pas pozisyonları yarattık. Sadece savunma yaparak kazanamazsınız. Başarılı olamazsınız. Takımımızın gerçekten çok önemli bir ofansif gücü var. Dolayısıyla bizim için çok yazık oldu," ifadelerini kullandı.

Terim, Türkiye’nin sadece bu maçı değil, finali de kaybettiğini düşündüğünü belirtti: "Ben Türkiye için sadece bu maçı değil yarı final değil finali kaybettiğini söyleyebilirim. İngiltere’nin de bizim oyunumuz karşısında çok fazla şansı olacağını düşünmeyen biriyim."

Hollanda’nın defansta çok hata yaptığını ve ağır oynadığını belirten Terim, "Hollanda‘yı bir daha böyle defansta çok hata yapan, ağır oynayan, topun arkasına geçerek on kişi rakibinin gelmesini bekleyen bir şekilde bulamazsınız. İkinci yarı onlar değişikliklerle oyunu değiştirdi ama bizde bir şeyler değişmedi. Son 10 dakikaya skor dezavantajıyla girdik 4-2-3-1’e döndük. Kerem girdi, Okay girdi. Kenan’la Salih çıktı ama Hollanda’nın tempoyu arttırıp bireysel yetenekli oyuncularını devreye sokmasını maalesef önleyemedi," dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ