Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri, 'motosiklet hırsızlığı' suçundan gözaltına alınan ve daha sonra firar eden şüpheliyi yakalamak için operasyon düzenledi. Operasyon sırasında 19 yaşındaki şüpheli Yunus Emre Geçti, polise silahlı saldırıda bulundu. Yakalanma esnasında bir polis memurunun silahını ele geçiren Geçti, açtığı ateşle polis memuru Şeyda Yılmaz’ı ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ÇÖP POŞETİ GİYDİRİLDİ

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldüren Yunus Emre Geçti, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. Katilin çöp poşeti giydirilmiş halde hayvan taşıma aracıyla adliyeye getirildiği görüntüler çok konuşuldu.

1

Söz konusu görüntülere ise Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'dan tepki geldi.

"Bu adamın cezaevinden çıkmaması gerekiyor" diyen Portakal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İdam ülkemizde olmadığına göre bu adamın dışarıya çıkmaması gerekiyor. Çünkü cezaevleri rehabilite edemiyor. Tutuklandı bu adam ama göreceğiz 3 yıl sonra 5 yıl sonra yeniden dışarıda mı olacak.

2

"BUNUNLA MI TATMİN OLUYORSUNUZ?"

Bir de bu katile çöp torbası giydirildi. Sen çöpsün denmek istendi. Daha sonra bir tane hayvan taşıma aracı getirilmiş onun içerisine konuluyor; sen insan değil hayvansın mesajı verilmek isteniyor.

Bununla mı tatmin oluyorsunuz İçişleri Bakanlığı, çok merak ediyorum. Sosyal medyada da gündem oldu, kiminin içi rahatladı ama ilk gördüğümde ne dedim biliyor musunuz? Bir kez suratına tükürdüm bu herifin. Yazıklar olsun dedim, bir kadını bile koruyamadınız dedim.

"BİZ MUZ CUMHURİYETİ MİYİZ?"

Ondan sonra hukuk devletiysek böyle mi yapmamız gerekiyor? Biz muz cumhuriyeti miyiz dedim. Bunu yaparak aslında İçişleri Bakanlığı şunu yapmaya çalışıyor; Sen suçun önüne geçememişsin, kişisel silahlanmanın önüne geçememişsin, mafyaların önüne geçememişsin.

fhfgh

22 yılda suç makinaları yaratmışsın. Suç işleyenin cezasını tam olarak çektirmemişsin, rehabilite edip de dışarıya salmamışsın cezaevinden ve bunlar bir şekilde dolanmaya devam ediyorlar dışarıda.

Yani İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, devlet ayıbını kapatmak için bu görüntülerle çıkıyor. Ardından da bunu sorgulamak gerekiyor; hukuk devletinde bu olur mu?"

Kaynak: HABER MERKEZİ