Kaybolmasının ardından 19. gününde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümünde aile bireylerinin çelişkili ifadeleri olayın aile içerisinde yaşandığına dair göstergeler ortaya çıkarken AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu Narin'in ailesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve "Aile yakınımızdır" diyerek tepki çekmişti.

"TUZAK SORULAR DEMİŞTİ"

İfadelerinin ardından Sözcü TV'ye konuşan Ensarioğlu'nun kendisine yöneltilen sorulara "Tuzak sorular" demesi  Fatih Portakal'ı çok kızdırdı. Portakal yayın sırasında, "Bu şekilde yüzsüzlük ve pişkinlik olmaz. Yalan söylemeyin… Ama ahlak kalmayınca böyle oluyor. Çocuk musun sen ya sana tuzak kuralım biz?" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun, Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili sözleri büyük tepki çekmişti.

Ensarioğlu, SÖZCÜ TV'ye yaptığı açıklama sırasında "Bizlerin bazen bilmediği bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var" diyerek aile ile yakın olduklarını anlattı. Güran ailesi için "Bizim dostlarımız" diyen Ensarioğlu, daha sonra yeni bir açıklama daha yaparak yanlış anlaşıldığını söyledi.

Galip Ensarioglu3

Ensarioğlu, SÖZCÜ TV'ye yaptığı açıklamada "Bizlerin bazen bilmediği bazen de bilip söylemememiz gereken şeyler var. Çünkü aile de bizim dostlarımız. Konu çok hassas olduğu için onları da çok fazla üzecek bir şey söylemek istemiyoruz" demişti. Ensarioğlu'nun sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Narin-7

Ensarioğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

  •  Bu akşam Sözcü TV’ye bağlandığım canlı yayında, Narin kızımızla ilgili söylediklerim son derece açık ve nettir. Böylesine acı bir olay üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar, toplumun acısını istismar etmeye kalkışanlar, ahlaki değerlerden tamamen yoksundur.  Bu durumu çarpıtarak farklı yönlere çekmeye çalışanların niyeti ortadadır. Canlı yayında da açıkça ifade ettiğim gibi, olayla ilgili adli süreç büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Aile fertleriyle ilgili ‘gözaltına alınmamalı’ şeklinde bir açıklamam kesinlikle bulunmamaktadır.
  •  Vatandaşlarımızın bu tür yalan ve çarpıtmalara itibar etmemesini önemle rica ediyor, yayının tamamını izleyip değerlendirme yapmalarının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY