Milli Eğitim bakanlığının yeni uygulaması tepki çekti. Kadın öğretmenlere giyinme dersi verilecek. Projenin başında Cumhurbaşkanı başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan var.

DERS SADECE KADINLARA

Öğretmenlere nasıl giyineceklerini anlatacakları uygulamaya 'öğretmenlik için dış görünüm ve giyim kodları' adı verildi. Erkeklere ders verilmeyecek olup sadece kadınlara verilmesi tepki çeken ana unsurlardan biri oldu.

18 EKİM'DE BAŞLIYOR

18 EKİM'DE BAŞLIYOR

Bakanlık Enstitü Sosyal adlı sivil toplum kuruluşuna konuyla ilgili özel izin verdi. Derslerin 18 Ekim'de başlayacağı belirtildi.

SENDİKALARDAN TEPKİ

SENDİKALARDAN TEPKİ

Eğitime katılmak isteyen kadın öğretmenlerden form doldurması istendi. Formdaki soruları eksik cevaplayan öğretmenlerin başvuruları reddedildi. Sendikalar ise bu duruma tepkili...

EĞİTİM-SEN KARŞI ÇIKTI

EĞİTİM-SEN KARŞI ÇIKTI

Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, "Kadınların nasıl yaşayacakları, nasıl çalışacakları, nasıl giyinecekleri bir biçimiyle tariflendirilmeye çalışılıyor. Makbul kadın yaklaşımı hakim kılınmak isteniyor." denildi.

"BUNUN AMACI DAYATMAKTIR"

"BUNUN AMACI DAYATMAKTIR"

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da uygulamaya tepki gösterdi. Özbay, "Cumhuriyetin öğretmenlerine nasıl giyineceğini öğretecekmiş. Bunun amacı öğretmek değil aslında nasıl giyineceğini dayatmaktır. Cumhuriyetin öğretmenlerine kıyafet üzerinden baskı kurulamaz. Cumhuriyetin öğretmenleri nasıl giyineceğini bilir." ifadelerini kullandı.

Sözcü Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'da kadınlarla ilgili bu uygulamaya adeta ateş püskürdü. Bakanlığa sert sözler kullanan Portakal, "Gerçekten terbiyesizlik" dedi.

Portakal'ın söz konusu uygulamayla ilgili kullandığı ifadeler ise şu şekilde;

Şimdi şöyle bir uygulama varmış, öğretmenlerin kıyafeti ile ilgili onlara bilgilendirmeler yapılacakmış. Özellikle de kadın öğretmenlere. Siz ahlak polisi misiniz? Kadının, erkeğin kıyafetine karışıyorsunuz. Sizden mi öğrenecekler?

"KADINLARIN KIYAFETLERİYLE UĞRAŞIYORLAR"

Böyle bir ülkede yaşıyoruz. O kadar çok sorunumuz var halledilmesi gereken, o kadar çok mesele var... Kadınların kıyafetiyle uğraşıyorlar. Gerçekten terbiyesizlik. Yapmış olduğunuz bu şey onur kırıcı bir şey.

"ERKEKLERE DE YAPIN"

Kadınları biçimlendirmeye çalışıyorlar, tariflendirmeye çalışıyorlar. Erkeklere de o zaman yapın. Erkeklere yapmıyorlar ama kadınlara yapıyorlar. Kadının gülüşünden rahatsız olurlar, kadının giyinmesinden rahatsız olurlar, içtiğinden rahatsız olurlar... Ya sizin kadınlarla alıp veremediğiniz ne Allah aşkına? Derdiniz ne... Hepimiz insanız arkadaş sadece cinsellik konusunda bir farklılığımız var o kadar. Enteresandır illa bu kadınlarla uğraşacağız.

Kaynak: HABER MERKEZİ