Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarının hız kazandığı şu günlerde Parti içinde iki güçlü adayın olması, CHP’de farklı görüşlerin yükselmesine neden oldu. Fatih Portakal, CHP içindeki ayrışmayı değerlendirdi. 'Bir tarafta ‘Mansurcular’, diğer tarafta ‘İmamoğlucular’ var” diyen Portakal, parti içindeki ayrışmanın giderek daha belirgin hale geldiğini vurguladı.

Mansur Yavas Secmen Ayirmadan Oy Isteyecegiz Ha M F

PARTİDE YENİ DÖNEM

Portakal, Mansur Yavaş’ın arkasında Koray Aydın ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski ekibinin olduğunu belirterek, kulislerde konuşulanları aktardı ve 'Demokrasi adına güzel ama bu ayrışma iktidara geldiklerinde nasıl bir yönetim sergileyecekleri konusunda soru işaretleri oluşturabilir...' dedi ve CHP’de Yavaş ve İmamoğlu arasında yaşanan ayrışmanın partide yeni bir dönemin habercisi olduğu yorumunda bulundu.

Ekrem3

'KİM YASAK KOYABİLİR'

Fatih Portakal öte yandan 'CHP şu an İmamoğlu’nu aday olarak açıklasa ne olur? Halkın seçtiği bir isme yasak koyabilirler mi?” diye sordu. İmamoğlu’na siyasi yasak gelmesi durumunda CHP’nin farklı bir yola girebileceğini ve siyaset arenasının bir anda değişebileceğini dile getirdi. Portakal, bu durumda CHP’nin sine-i millete dönebileceği ihtimalini de gündeme getirdi.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY