Gazeteci Fatih Altaylı 25 yıl önce yaşanan acı dolu gün, 17 Ağustos depremine özel YouTube kanalında bir video yayınlayarak, programına Prof. Dr. Celal Şengör'ü konuk etti.

Ekran Resmi 2024 08 17 10.18.37

Skandal açıklamalar yapan Prof. Dr. Celal Şengör “İBB, bir şeyler yapmak için yırtınıyor. Merkezi hükümet ise yapamasın diye elinden geleni yapıyor. Ekrem İmamoğlu, şahane bir toplantı yaptı. Depremle ilgili en iyi bilim insanlarını topladı. Çok iyi kararlar alındı. 2 hafta sonra Cumhurbaşkanı bir deprem toplantısı yaptı. Ekrem İmamoğlu’nu çağırmadı. Sen İstanbul’da deprem toplantısı yapıyorsun, şehrin seçilmiş en yüksek rütbeli memurunu çağırmıyorsun; bu cinayettir. Naci Görür, toplantıya davetliydi. O gitti ama o da hayal kırıklığına uğradı ve o toplantıdan hiçbir şey çıkmadı.” ifadelerini kullandı.

Ekran Resmi 2024 08 17 10.17.16

Fatih Altaylı'nın 'Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik ve Bakanı biliyorsun. İstanbul Belediyesi'nin bir şey yapmadığını söylüyor.' demesiyle Şengör, Altaylı'yı susturarak 'Murat Kurum'un adını bile anma. Çünkü adını andığın zaman hakikaten benim asabım bozuluyor. Maden faciasından sonra bu adamın ağzını açmaya hakkı yok. Bakan'sın git belediyeyle iş birliği yap, niye yapmıyorsun? Düşman ülkesi mi İstanbul' şeklinde konuştu.

Muhabir: Lila Okyanus