Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili sözleriyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullanmıştı. Gazeteci Fatih Altaylı konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı. 

1200X675 Cmsv2 C1903A7A 9B8B 51Fa Ba66 B4Da8Dc05033 8677778

ALTAYLI BU ÇIKIŞI DEĞERLENDİRDİ

Altaylı;  Tuncay Özkan'ın "züppe" ifadesini, AK Parti'yi konsolide etmek ve AK Parti'nin eline bahane vermek için kullanmış olabileceğini iddia etti ve"Özkan’ın bu kez hayli yüksek tondan yanıtının ardında muhtemelen CHP’yi ya da muhalifleri korumak değil başka bir amaç olmalı" ifadelerini kullanDI. 

Fatih Altayli Supheli Sifatiyla Ifadeye Cagrildi Ihod

"NE GEREK DUYDU?"

Tuncay Özkan için, "CHP’nin eski liderinin en yakın adamı, kendisini Cumhurbaşkanlığı adaylığına ikna eden baş aktör" diyen gazeteci Fatih Altaylı "CHP’de genel başkan değişiminden bu yana hemen hemen hiçbir siyasi faaliyet göstermeyen, olan biten onca şeye, haksız hukuksuz tutuklamalara, iktidarın en olmadık uygulamalarına aylardır gık demeyen Özkan, niye aniden böyle bir hitapla tweet atma gereği duydu?" sorusunu sorarak, Özkan'ın bu çıkışı, "AK Parti'ye hayat öpücüğü vermek" amacıyla yapmış olabileceğini iddia etti. 

"BAŞKA BİR AMAÇ OLMALI"

Fatih Altaylı; CHP’de genel başkan değişiminden bu yana hemen hemen hiçbir siyasi faaliyet göstermeyen, olan biten onca şeye, haksız hukuksuz tutuklamalara, iktidarın en olmadık uygulamalarına aylardır gık demeyen Özkan, niye aniden böyle bir hitapla tweet atma gereği duydu.

Çünkü Erdoğan’ın kendisine yöneltilen suçlamaları, muhalefete yönlendirdiği ilk olay değil bu. Hatta çok daha sert, çok daha ağır hakaretlerle muhalefete ve muhaliflere yüklenmişliği var Cumhurbaşkanı’nın. O hakaretlere gık demeyen Özkan’ın bu kez hayli yüksek tondan yanıtının ardında muhtemelen CHP’yi ya da muhalifleri korumak değil başka bir amaç olmalı.

Gazeteci Fatih Altayli Ha 841 2 41

SORULAR YÖNELTTİ

Özkan’ın geçmişine, müktesebatına baktığım zaman bu çıkışı iyimser tahminle yaklaşan CHP Kurultayı’na bağlamak ve sert muhalefet yapmamakla eleştirilen Özgür Özel’i ve Ekrem İmamoğlu’nu köşeye sıkıştırmak olarak görebiliriz. “Öyle muhalefet olmaz böyle muhalefet olur” diye değerlendirebiliriz.

Ancak Tuncay Özkan’ın kaybedecek adayı Erdoğan’ın karşısına çıkartmaktaki becerisini düşününce bu kez bir diğer olasılık da akla gelmiyor değil. Acaba durduk yere sert bir söylemle, AK Parti’yi konsolide etmek ve AK Parti’nin eline bahane vermek için mi bu kelime seçildi diye düşünmek de mümkün! Acaba AK Parti’ye bir tür hayat öpücüğü mü vermek istedi!" ifadelerini kullandı. 

Editör: Demet Sarova