Gazeteci Fatih Altaylı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Saddam hatırlatması" yapmasını ve Türkiye'nin NATO'dan "atılması" gerektiğini söylemesini ele aldığı yazısında, Katz'ın bu tür taleplerde bulunmasını küstahça olarak değerlendirdi.

Fatih Altaylı: Türkiye'nin dış politikasındaki tutarsızlıklar İsrail'in küstah taleplerine zemin hazırlıyor

Bu tavrın nedeninin AKP'nin öngörüsüz dış politikaları olduğunu öne süren Altaylı, "İsrail’in terbiyesiz ve edepsiz Dışişleri Bakanı Katz önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Saddam hatırlatması yaptı, yetinmedi, Türkiye’nin NATO’dan “atılması” gerektiğini söyledi, söylemekle kalmadı, İsrailli diplomatlara bulundukları ülkelerde bu yönde lobi yapmaları talimatı verdi. Türkiye’de de aralarında muhalif görünümlü olanlar da olan bazı gazeteciler de Katz’a sövmeye başladılar. Haksızlar diyemeyeceğim İsrail Dışişleri Bakanı her türlü sövgüyü hak ediyor, kendisi de, Başbakan’ı da birer insan kasabı ve ne desen az" dedi.

Ayrıca, Türkiye'nin 2016 yılında İsrail'e NATO içinde ofis açma vetosunu kaldırmasının, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik bir çaba olarak kabul edildiğini belirtti. Altaylı, bu dış politika yaklaşımının, Türkiye'nin tarihi ve İslamcı kesimler arasında büyük hayal kırıklığı yarattığını ve İsrail ile olan ilişkilerde stratejik bir hata olduğunu vurguluyor.

"İsrail’in terbiyesiz ve edepsiz Dışişleri Bakanı Katz önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Saddam hatırlatması yaptı, yetinmedi, Türkiye’nin NATO’dan “atılması” gerektiğini söyledi, söylemekle kalmadı, İsrailli diplomatlara bulundukları ülkelerde bu yönde lobi yapmaları talimatı verdi.

Türkiye’de de aralarında muhalif görünümlü olanlar da olan bazı gazeteciler de Katz’a sövmeye başladılar.

Haksızlar diyemeyeceğim İsrail Dışişleri Bakanı her türlü sövgüyü hak ediyor, kendisi de, Başbakan’ı da birer insan kasabı ve ne desen az.

Ancak Katz’ın Türkiye’nin NATO’dan atılmasını isteyecek kadar küstah ve bir o kadar da aptalca bir talebi dile getirmesinin yolunu açan kim!

Benden duymuş olmayın ama Türkiye’nin bugünkü iktidarı yani AKP.

İsrail NATO üyesi değil.

Ancak NATO ile yakın bir işbirliği içinde olma gayretindeydi.

Hatta NATO karargahı içinde bir de bağlantı ofisi açmak istiyordu.

Türkiye ise buna engel oluyordu..."

Kaynak: HABER MERKEZİ