Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Yeni başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, 134 oy alarak 129 oyda kalan mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'yi geride bıraktı ve TFF'nin yeni başkanı oldu.

Mehmet Büyükekşi'nin hezimetini değerlendiren Fatih Altaylı çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

Gazeteci Fatih Altayli Ha 841 2 41

"BUNA RAĞMEN KAZANAMIYORSUN"

Altaylı şu ifadeleri kullandı; “Bu bana sorarsan AK Parti’nin 2019 seçimlerinden sonra yediği en büyük gollerden biridir belki birincidir. Düşünsenize bütün kulüplerin kuyruğu bir ölçüde şeyin elinde iktidarın elinde paralar, borçlar Bankalar Birliği vs. Ayrıca AK Parti’li belediyelerin takımları ve spor bürokrasisinin de orada oy hakkı var. Buna rağmen kazanamıyorsun. Senin işaret etmediğin nasıl olsa kazanamaz diye seçime girmesine izin verdiğin aday kazanıyor. Durduk yere hiç gereği yokken AK Parti bir mağlubiyet daha aldı. Saray bir gol daha yedi”

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Mehmet Büyükekşi ise seçimin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında Görev yaptığımız 25 aylık süre zarfında ülke futboluna en iyi şekilde hizmet edebilmek amacıyla şahsım ve Yönetim Kurulu üyelerimizle yoğun bir mesai harcadık. Türk Futbol ailesinin birbirinden değerli üyeleriyle son derece yakın bir diyalog ve iş birliği ortamı içerisinde, Milli Takımlarımızı ve kulüplerimizi başarıya taşımak için bu onurlu görevi layığıyla yerine getirmeye gayret ettik. 

2024 Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Takımımızla elde ettiğimiz başarılarla ülke olarak tek yürek olduk. 2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 Konferans Ligi Finallerini ülkemize kazandırdığımız gibi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadık. Türk futbolunun geleceğini ortak akılla inşa etmek adına Türk Futbolu 2024-2028 Strateji Planı’nı da tamamladık. Öyle inanıyorum ki, yaptığımız bu öz verili çalışmalar Türk futbol tarihine yazıldı ve unutulmayacak bir iz bıraktı.

Mehmet Buyukeksi Nin Istifa Haberlerinin Ardindan Tff Den Aciklama

Görev sürecimiz boyunca Türk futboluna değer katma çabalarımızda desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, değerli Bakanlarımıza, kulüp başkan ve üyelerimize, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerine, Federasyonumuzun kıymetli çalışanlarına ve son olarak Türk Futbol kamuoyuna teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: LİLA OKYANUS