Gazeteci Fatih Altaylı, AK Parti'nin olası anayasa değişikliği çalışmalarına sert tepki gösterdi. Altaylı, hükümetin şimdiye kadar yaptığı düzenlemelerin başarısız olduğunu savunarak, AK Parti’nin getireceği Anayasa’ya karşı olduğunu ifade etti.

Yaptıkları hiçbir şey iyi olmadı

Altaylı, "AK Parti’nin getireceği Anayasa’ya sonuna kadar karşıyım. Yapacakları Anayasa’yı bilmiyorum. Ama şunu biliyorum; bunların yaptığı hiçbir şey iyi olmadı şimdiye kadar" diyerek hükümetin yasa yapma süreçlerindeki başarısızlığına dikkat çekti. Özellikle yasal düzenlemelerde sık sık yapılan değişiklikleri eleştiren Altaylı, "En basit yasayı bile yapamadılar. 5 kere değiştiriyorlar" sözleriyle hükümeti eleştirdi.

Altaylı’nın açıklamaları, anayasa değişikliği tartışmalarının sürdüğü bir dönemde gündeme damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Çarşamba günü bir konuşmasında Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara dikkat çekti.

Türkiye'nin ekonomide, demokraside, küresel siyasette, hak ve özgürlüklerde hedeflerine ulaşabilmesi için yeni anayasaya gereksinim olduğunu belirten Erdoğan, “Tekrar altını çizerek söylüyorum. Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı, böyle bir derdi de yoktur" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ