Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Paris’te Olimpiyatlar için kiraladığı “İstanbul evi”nin günlük kirasının 300 bin euro olduğu iddialarına ilişkin eleştirilerini dile getirdi. Altaylı, Paris’te böyle bir organizasyonun günlük kirasının bu kadar yüksek olamayacağını belirterek, fiyat tartışmalarının CHP’li bir belediye üzerinden yapıldığını vurguladı. Altaylı, "Paçanız sıkıyorsa AK Parti'nin maliyetlerini konuşun. Cumhurbaşkanının uçağı bir maça gittiğinde kaça gidiyor, onu konuşalım" ifadeleriyle dikkat çekti. 

Fatih Altaylı: İran'daki olayla ilgili dünyanın Türk İHA'sının başarısını  övdüğü falan yok, üç beş İHA ile dünyayı fethedemezsiniz

Gazeteci Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Paris’te Olimpiyatlar için kiraladığı “İstanbul Evi”nin günlük kirasının 300 bin euro olduğuna dair iddialara ilişkin eleştirilerde bulundu. Altaylı, Paris’i biraz bildiğini söyleyerek, böyle bir kira bedelinin mümkün olmadığını belirtti. “Oranın kirası günlük 3-4 bin euro civarında olabilir. İBB AKP’de olsaydı ve Paris’te bu organizasyonu AKP yapsaydı, ‘İstanbul’a müthiş tanıtım, Fransızlar hayran kaldılar’ derlerdi. CHP’li belediye yapınca ise ne kadar harcadılar diye sorgulanıyor” diyen Altaylı, “Paçanız sıkıyorsa AKP'nin maliyetlerini konuşun. Cumhurbaşkanının uçağı bir maça gittiğinde kaça gidiyor, onu konuşalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ