Ceza hukukçusu ve avukat Prof. Dr. Ersan Şen, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Yunan adalarındaki restoranlarla Türkiye'deki restoranları karşılaştırarak dikkatleri üzerine çekti. Şen, "Yorgo" ile "Hasan Usta"yı kıyaslayarak Yunan adalarında yemek yiyenlere tepki gösterdi. Şen’in karşılaştırması şu şekildeydi:

"Yorgo'da Adisyon: Cacık+Ahtapot+Greek Salad+Tarama+Kadayıf = Sana CARİ AÇIK olarak dönecek!

Hasan Usta'da Hesap: Kuru fasulye+Pilav+Turşu+Kemalpaşa = İSTİHDAM+BÜYÜME+DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE

Bırak, bilmeden reklam yapıp ödediğin adisyonlar sayesinde Yunan adalarının silahlandırılmasına katkı yapma! Hasan Usta kolları sıva, nasipse yarın sendeyiz!"

Şen’in bu paylaşımı sosyal medyada geniş yankı bulurken, kullanıcılar Yunan adalarındaki yemeklerin ucuzluğuna dikkat çekerek tepkilerini dile getirdi. Gazeteci Fatih Altaylı ise bu karşılaştırmalara karşı çıkarak, "Bodrum'daki en lüks restoranla Yunan adasındaki basit bir balıkçıyı karşılaştırmak doğru değil. O ikisi denk değil" şeklinde bir yorumda bulundu ve Yunanistan'ın daha iyi yönetildiğine dair çıkarımda bulundu. 

654

YouTube hesabından Ersan Şen’in açıklamalarını değerlendiren Fatih Altaylı, Yunanistan ve Türkiye'nin ekonomileriyle ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu. Şen’in “silahlandırmaya katkı sağlıyorsun” ifadesinin, Yunan ekonomisine destek olunduğu anlamına geldiğini belirten Altaylı, "Bir ölçüde haklı, bir ölçüde haklı değil" dedi.

Fatih Altaylı: FETÖ ile mücadele iddiası bence ciddi bir tiyatrodur ve  zannederim Erdoğan'a rağmen sahneye konmaktadır

Altaylı, Avrupalı veya diğer ülke vatandaşlarının Türkiye’de tatil yapmalarının benzer şekilde eleştirilmesinin hoş karşılanmayacağını vurguladı: "Eğer onlara kendi ülkelerinde 'Diktatör Erdoğan'ın ülkesine gidip para vermeyin' dense, kimsenin hoşuna gitmez, bizim de hoşumuza gitmez."

Yunan adalarının ucuzluğuna dair eleştiriler hakkında konuşan Altaylı, Bodrum'daki lüks restoranlarla Yunan adalarındaki basit restoranların karşılaştırılmasının doğru olmadığını belirtti: "Bodrum'daki en lüks restoranla Yunan adasındaki basit balıkçıyı karşılaştırmak aynı şey değil. Genel olarak Yunanistan daha ucuz. Bu da demek oluyor ki, Yunanistan daha iyi yönetilen bir ülke."

Yunanistan’ın ağır ekonomik krizden çıkma sürecine dikkat çeken Altaylı, "Çipras, ekonomik krizi bedelini ödeyerek atlattı. Ülke kriz yaşadı ama pahalılık cenneti olmadı. İnsanlar hâlâ tatil yapabiliyor" dedi.

Ersan Şen’in eleştirilerinin yanlış yönlendirmeler içerdiğini belirten Altaylı, "Yunanistan iyi ki var, aksi takdirde burada fiyatlar daha da artar" dedi. Bodrum örneğinde, talep azalınca fiyatların düşmeye başladığını vurgulayan Altaylı, "Eğer dükkan dolup taşmasa fiyatlar artamayacak, ekonominin kuralları işliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ