Gazeteci Fatih Altaylı, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde olmasıyla ilgili çarpıcı yorumlrda bulundu. YouTube kanalında yayınladığı “Hepsini siz yaptınız!” adlı videoda Altaylı, PKK kurucu kadrolarının Demirtaş’tan nefret ettiğini iddia etti. 

Selahattin Demirtas Bursadan Seslendi

'DEMİRTAŞ'TAN NEFRET EDİYORLAR'

Gazeteci şu açıklamaları yaptı: 'Açıkçısı, şunu da söylemekten hiç gocunmuyorum. Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde olmasının PKK'nın Kandil’in ve İmralı'nın, yani PKK'nın kurucu kadroları, Murat Karayılan'lar şunlar bunların isteği ve İmralı’da yatmakta Abdullah Öcalan’ın da desteğiyle olduğu kanaatindeyim. Çünkü bunların tamamı Selahattin Demirtaş'tan bir manada nefret ediyorlardı.

Iddia Abdullah Ocalan Kandil Ile Goruserek Silah Birakmanin Muzakere Edilecegini Soyledi

'PKK'YI RAHATSIZ ETTİ'

'Çok net, bunlara bakışıydı. ‘Selahattin kim ya? Dağa mı çıkmış? Biz bu işe ömrümüzü vakfettik. Dağlarda hayat geçirdik. Bilmem ne yaptık, cezaevlerinde yattık. Selahattin kim ya? Dün çıktı ne oluyor?’ Selahattin Demirtaş'ın popülaritesi PKK'yı rahatsız etti. PKK'nın o eski kaşar kadrosunu rahatsız etti. O yüzden de bence onun içeride olmasından PKK'nın eski kaşarları hiç rahatsız değiller, hatta memnunlar”

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY