Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti haftalardır sahte diploma ve yolsuzluk haberleriyle gündemden düşmüyor. TRT KKTC Temsilcisi ve bir dönem üniversitenin mütevelli heyeti üyesi olan Sefa Karahasan, sahte diploma nedeniyle 5 Mayıs'ta tutuklanmıştı.

Kibbb

O İKİ İSİM KİM?

KKTC’deki sahte diploma meselesine değinen, Fatih Altaylı KKTC’de patlak veren sahte diploma meselesiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. “Bu olay 2 aydır Kıbrıs’ta konuşuluyor. Bu üniversitenin hangi siyasi parti mensubuyla ya da hangi siyasi partinin mensubunun eşiyle bağlantılı olduğuna bakılsın. Eğer sahte diplomayla ilgili soruşturma yürütülür, kimlerin sahte diploma aldığı meselesinin üzerine gidilirse Ankara’da birçok siyasi partinin ünlü ismi, iktidar ve iktidara yakın partiler olduğu kısa sürede ortaya çıkacaktır. O üniversiteden alınan diplomalara şöyle bir bakılırsa pek şey açığa çıkar. Özelikle Ankara siyasetinde etkin, bazı siyasi partilerde önemli pozisyonlarda pek çok kişi bu işlerden faydalandılar” ifadelerini kullandı.

Gazeteci İsmail Arı ise Fatih Altyalı'nın videonun başında işaret ettiği ismin MHP Milletvekili Levent Uysal ile eşi Ece Uysal olduğunu iddia etti.

Muhabir: SERKAN BAYAR