Gazeteci Fatih AltaylıSGK'dan para almak için bebeklerin yoğun bakımda tutularak ölümlerine sebep olan skandala ilişkin olarak, "başka çetelerin de var olabileceğine" dikkat çekti ve "Bugün ortaya çıkan Yeni Doğan Çetesi bana göre buzdağının ucu, sağlıktaki büyük vurgunun en küçük bölümüdür" dedi. 

"Neredeyse tamamı AKP’ye veya iktidar ortaklarına yakın firmalarca oluşturulmuş obez sağlık sistemi ayakta kalabilmek için SGK kaynaklarına bağlanmış" diyen Altaylı, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"Çeteler oluşturarak sağlık harcamalarını şişiriyor ve bunu SGK’ya ve vatandaşa fatura ediyorlar.

Bugün ortaya çıkan yenidoğan çetesi bana göre buzdağının ucu, sağlıktaki büyük vurgunun en küçük bölümüdür.

Yenidoğan çetesi var da “ölmekte olan” çetesi yok mu sizce!

Ya da “stent çetesi” veya “ameliyat çetesi” olmama ihtimali var mı!

Bugün kaçınız size ve bir yakınınıza şart koşulan ya da kibarca 'tavsiye edilen' bir operasyonun gerçekten gerekli olup olmadığı konusunda 'kesin' bir yanıt verebilirsiniz!

Reflünüzün kalp sorunu gibi yansıtılıp, birkaç bin dolarlık gereksiz bir stent operasyonu için masaya yatırılmadığınızdan emin olabilir misiniz! Hatta bu operasyonda stentin gerçekten takılıp takılmadığını biliyor musunuz! Yapılması şart denilen böbrek ya da karaciğer ameliyatınızın ne kadar şart olduğu konusunda kesin bir fikriniz var mı!

Beyin ölümü gerçekleşmiş yakınınızın, sizin duygularınız kullanılarak, makinaya bağlı olarak yakınınız için mi yoksa SGK’ye kesilecek günlük faturalar için mi yaşatıldığını anlama şansınız var mı!

Doktorları sayısal performansa bağlayıp o gün kaç satış yaptığı üzerinden prim alan satış görevlisine çeviren AKP Sağlık Sistemi’nin sonuçlarıdır bunlar.

Doktoru tüccara, hastaneyi ticarethaneye çevirseniz, bu sisteme boyun eğmeyen hekime de “Giderlerse gitsinler” derseniz sonuç kaçınılmaz olarak bu olur.

Ne olmuştu?

İstanbul'da gerek olmadığı halde özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin olarak Büyükçekmece Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatılmış, soruşturmayı yürüten savcı Y.E. ise makamında tehdit edilmişti. Olayın ortaya çıkması kamuoyunda infial yaratırken, 22'si tutuklu, 47 şüpheli hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Bugün bakın çevrenize. Her köşe başında bir hastane var ise, kentin rant değeri en yüksek bölgelerinde bile pıtrak gibi dev hastaneler açılıyorsa bunun bir ödeyeni vardır elbet. Öyle ya da böyle, dolaylı ya da doğrudan o ödeyen sizsiniz."

Kaynak: HABER MERKEZİ