TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, gçen hafta anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez ilk 4 maddesinden 3'üncü maddeyi hedef almış, 'Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' tabirinin değişmesi gerektiğini söyleyerek, "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir" demişti. 

Kapak 100252

TEPKİSİNİ PAYLAŞTI

Gelen tepkiler sonrasında ise ywni bir açıklama yaptı ve 'Konuşmamda 3. maddeyle ilgili bir şey geçmedi. 3. madde ile ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek algı operasyonudur' dedi. Gazeteci Fatih Altaylı, Numan Kurtulmuş'a tepki göstererek, "Siyasal İslamcılık tam da böyle bir şeydir" yorumunda bulundu.

Fatih Altaylı, 'İşte siyasal İslamcılık budur' başlıklı yazısında, Anayasa'nın 3. maddesini tartışmaya açan, fakat gelen tepkiler üzerine 'Algı operasyonu yapılıyor' çıkışında bulunan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'u eleştirdi.

Fatih-89

'ONU YAPANLAR BUNU DA YAPARLAR'

Altaylı; 'Hadi biz kötüleriz, muhalifiz, sizi yıpratmak isteyenleriz, algı operasyonu yaptık. Saray’ın 'Anayasacıbaşısı', Erdoğan’ın vazgeçilmezi Avukat Mehmet Uçum da mı algı operasyonu yaptı ve bu sözlere 'kol gibi' bir yanıt verdi" diyen Altaylı, "Ortada ne bir algı operasyonu var, ne de bir yanlış anlama. Prof. Numan Kurtulmuş bal gibi Anayasa’nın 3. maddesini hedef aldı. Daha önce iktidarın koalisyon ortağı Hüdapar lideri gibi, ilk 4 maddeye doğru bir 'deneme atışı' yaptı" değerlendirmesinde bulundu. Eninde sonunda siyasal İslam’ın ve bölücü siyasetin nihai amacı bu maddeleri değiştirmektir. Numan Kurtulmuş’un yaptığı önden gidip, yolu açmak, mayınları tespit etmektir.'Yapamazlar' falan da demeyin. Son 20 yılı gözünüzün önünden bir geçirin. 'Bu kadarını yapamazlar' dediğiniz kaç şeyi yaptılar. Bir düşünün. Onları yapanlar, bunu da yaparlar.' dedi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY