Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında yayınladığı bir videoda Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ı Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediğini belirtti.

Altaylı, Dedetaş hakkında, "Keşke Sinem Dedetaş cumhurbaşkanı adayı olsa. Baktığınızda modern, iyi iş yapmaya çalışan, akıllı bir kadın" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, hem siyasi arenada hem de kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Altaylı'nın, Dedetaş’ın yönetim tarzını ve vizyonunu överek bu öneride bulundu. 

Sinem Dedetaş: Kadınlar her şeyi yapabileceğine inanmalı

Sinem Dedetaş kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden, gemi inşa yüksek mühendisi ünvanı ile mezun olduktan sonra yaklaşık 10 yıl ulusal ve uluslararası firmalarda yapısal analiz, yapısal tasarım mühendisi, plan onay mühendisi gibi kadrolarda mesleğini icra etti. Mesleki ideallerine ulaşabilmek için aynı zamanda meslektaşı olan eşiyle kendi şirketini kurdu. Denizcilik ve gemi inşa sektöründe özellikle inovasyon ve AR-GE alanlarında dünyada ilk olacak nitelikte projelere imza attı ve iki mühendis olarak kurdukları bu şirketin büyümesi nice genç meslektaşlarına hem meslek hem de istihdam olanağı sağladı. 2014 – 2016 yılları arasında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttü. 

Kaynak: HABER MERKEZİ