"Tasarruf tedbirleri" kapsamında İŞKUR tarafından başlatılan "İşgücü Uyum Programı" nedeniyle birçok okulda personel bulunmazken haftanın 3 günü çalışan personeller de güvencesiz şekilde çalışmaya zorlanıyor.

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalında yaşanan duruma tepkisini dile getirdi.

Daha önce okullarda 3 gün çalıştırılan temizlik personellerinin sosyal güvencelerinin olmadığını belirten Altaylı, "Devlette adap yerle bir edilmiş. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti kaçak işçi çalıştırıyor. Şunu haykırmak şu vatandaşa kalıyor. Ulan sendikalar neredesiniz?” sözleriyle yaşanan duruma isyan etti.

"Kamu, nasıl olur da sigortasız ve sosyal güvencesiz işçi çalıştırır? Bu şekilde bir devlet yönetimi olur mu? Anlaşılan o ki, MEB sadece okulları değil, devlet anlayışımızı da kirletmiş" diyen Altaylı’nın paylaştığı mektup şu şekildeydi:

Fatih Altaylı'dan 3 günlük yas ve okullarda Filistin için 1 dakikalık saygı  duruşuna: Bence artık işin cılkını çıkardınız

"Merhaba Fatih Bey,

Size önemli bir konu hakkında yazmak istedik. Eğitim kurumlarına temizlik işleri için İŞKUR aracılığıyla, İş Gücü Uyum Planı adı altında haftada 3 gün yevmiye usulü çalışacak işçiler alındı ve bu kişiler devlet kurumlarında sigortasız çalıştırılıyor. İlgili milli eğitim müdürlükleri ve İŞKUR, ‘Sigorta yapılmayacak’ diyor. Bu insanlar iş kazası geçirse sorumlusu kim olacak? Günlük sadece 560 TL karşılığında okullarda sigortasız çalıştırılıyorlar, haftada 3 gün çalışıyorlar.

Dahası, bu tür bir çalışmaya ilgi az olduğu için, paniğe kapılarak eski sistemle asgari ücretli ve sigortalı işçi de aldılar. Aynı yerde, aynı işi yapan birisi sigortalı ve asgari ücretli çalışırken, diğer kişi aylık 7 bin TL’ye sigortasız çalıştırılıyor. Böyle bir sistem nasıl adaletli olabilir, üstelik bir devlet kurumunda?

Lütfen sesimizi duyurun, bu durumun dile getirilmesi şart."

Kaynak: HABER MERKEZİ