Türkiye'de Instagram'ın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK),tarafından mahkeme kararı olmaksızın re'sen erişime engellenmesi sonrası mahkeme kararı çıkarılması için verilen 48 saatlik hukuki süre dolsa da, Instagram da buna rağmen hala açılmadı.

Instagram yasağının 4. gününde Fatih Altaylı YouTube'ta konuyla ilgili konuştu. İletişim Başkanlığının aldığı kararı ve bu karar sonrasında yaşananları sert bir şekilde eleştirdi. Yasağın geldiği gün Recep Tayyip Erdoğan'ın hesabından yayınlanan 'Hayırlı Cumalar' paylaşımı üstünden eleştirilerini yapan usta gazeteci, İletişim Başkanlığı'nı eleştirdi. 

Erdogan Hayirli Cumalar

YASAK VARKEN PAYLAŞIM YAPILMIŞTI

Altaylı; 'Instagram'ı yasaklayan İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı'nın hesabından 'Hayırlı Cumalar' mesajı yayınlıyor. Kesinlikle bizle dalga geçiyorlar. 'Bizim VPN'miz var sizin var mı?' der gibi. Bende VPN edineciğim. Yani, yasağa koyanlarda var, bizde yok. Millete yasak, bize serbest demenin net bir göstergesi bu. İşi yapanlar vs giremiyor Instagram'a ama Cumhurbaşkanı her türlü paylaşım yapabiliyor.'

Kaynak: DEMET SAROVA