Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube programında CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal ve Halk TV'nin satışıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve Aslı Baykal için 'patates' ifadesini kullanan Altaylı, "CHP'nin parasıyla alınmış bir kanalı parayla sattınız ve cebe attınız." dedi. 

Fatih Altayli Supheli Sifatiyla Ifadeye Cagrildi Ihod

"BENİM AÇIMDAN PATATES GİBİ BİR ŞEY"

Altaylı, "Aslı Baykal adından bahsetmeyi sevmiyorum ben. Benim açımdan patates gibi bir şey. Ona değer katan kısmı toprak altında olduğu için. Babası Deniz Baykal olmasa kim onun adını niye ansın. O yüzden bir kıymeti yok benim açımdan. Ben ona yıllardır aynı soruyu soruyum. Kardeşim partinin parasıyla alınmış kurulmuş Halk TV'yi parayla sattınız. Ve parayı da cebe attınız. Oradan gelen parayı hangi hakla cebinize attınız. Bu soruya yanıt veremiyor." ifadelerini kullandı.

7 Gv X0 Ejtp U Czp0U P4Bd O1 A

ASLI BAYKAL'DAN CEVAP GELDİ

Bu sözler üzerine Aslı Baykal'dan yanıt geldi. Sosyal medya üzerinden Fatih Altaylı'ya yanıt veren Baykal, Halk TV'nin kendilerinin olduğunu söyledi. Babasının parasıyla kanalın alındığını belirten Baykal, "Ve yine babamın olan bu kanal, tüm medyada olduğu gibi, onun görüşleri doğrultusunda yayın yaptı ve CHP oyları yavaş yavaş yükseldi" dedi.

Fatih Altayli Hakkinda 2 Yila Kadar Hapis Istemi

"DANGALAK OĞLU DANGALAK"

Aslı Baykal şu ifadeleri kullandı: "Halk TV'nin parti parası ile kurulduğunu söyleyen dangalak oğlu dangalak bunu ispatlamak zorundadır. Neden babamın tv kanalı olması gerektiğini anlatayım. 1923 CHP kuruldu 1980 darbe ile kapatıldı SHP açıldı SHP aynı şimdiki CHP yapısına geldi, karmakarışık, belediyeler para kazanmak için çalışıyordu milliyetçilik rafa kalkmıştı.

S 5601A689Aedcbd6680B97069A7Ecb091E8E0B8C2

"CHP OYLARI YAVAŞ YAVAŞ YÜKSELDİ"

Rahatsız olan Deniz Baykal büyük mücadele verdi ve bu sırada çok saldırı oldu özellikle sol medyadan CHP'yi açtı yine saldırılar ve yine sol medyadan, şimdikiler gibi kendisini ifade edebilmesinin tek yolu bir kanal idi.

Sosyal medya da yok yerel bir kanalı aldı o zaman yerel kanal yalnızca bir imza ile kuruluyordu. Bu kanal ulusal bir kanala döndü daha sonra. Ve yine babamın olan bu kanal, tüm medyada olduğu gibi, onun görüşleri doğrultusunda yayın yaptı ve CHP oyları yavaş yavaş yükseldi. Babamın rahatsızlığından sonra zaten çok zorluklarla idare edilen kanalı götüremeyeceğimizi gördük ve babam devir ederek bu defteri kapattı.

Kanal hiç bir zaman benim olmamıştır. Bu prosedürleri bilmeyene gazeteci diyene de şaşarım. Gerçi herkes her şeyi biliyor, yanlış algılar yaratma çabasıyla bir şeyler yaymaya çalışıyor... Başka kapıya...."

Kaynak: DEMET SAROVA