Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirdi. BTK'den erişim engeliyle ilgili ilk açıklamada ise "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildi.

Kısa sürede Türkiye gündemine oturan karar. Çok sayıda kullanıcı, tepkilerini X platformu üzerinden dile getirdi. Fatih Altaylı da konuyla ilgili fikririni belirtti ve 'Yargı ellerinde ama ona bile ihtiyaç duymadan Fahrettin Efendi istedi diye Instagram kapatılıyor. Yazdıkları için kapatmalarına alışmıştık ama bu kez yazdırmadıkları için kapattırıyorlar. Sansür ve medyaya baskıda yeni bir boyuta geçtiler.' ifadeleri kullandı. 

Instagram-5

'INSTAGRAM'I ŞİDDETLE KINIYORUM'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapmış ve üzüntüsünü dile getirmişti. Ardından da 'İsrail ne kadar Filistinli öldürürse öldürsün, Filistin'in haklı davası tarihten silinmeyecektir. İsrail devleti de yargısız infazların, suikastların, işgalin ve soykırımın faili olarak tarihe geçecektir. Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum.

'AÇIK VE NET SANSÜR GİRİŞİMİ'

Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir. Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Filistin er ya da geç özgür olacaktır. İsrail ve destekçileri bunu engelleyemeyecektir.' demişti. 

Kaynak: DEMET SAROVA