Ertuğrul Özkök bugün kaleme aldığı yazısında ilginç bir detaya değindi. Fatih Altaylı'nın YouTube programında Haluk ve Selçuk Bayraktar’a ait şirketin reklamının yer aldığını belirtti.

Özkök şu ifadelere yer verdi; 'Geçen hafta Fatih Altaylı’nın bir yayınını izlerken, araya giren bir reklam beni şaşırttı. Bir Baykar grubu ilanıydı bu. Yani Haluk ve Selçuk Bayraktar’ın başında bulunduğu, insansız hava aracı konusunda dünya markası haline gelen şirketin bir ilanı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadının şirketi. Şaşırdım, çünkü Altaylı gibi “muhalif” olarak bilinen bir gazetecinin “tek kişilik medya”sında Erdoğan iktidarını eleştiren yayınlar yapılırken, bir Baykar ilanı görmek “zamanın akışına” uygun durmuyordu.' ifadelerine yer verdi. 

YENİ MEDYA DÜZENİ

Sözlerine devam eden Özkök; ' Bazıları, “Bu ilanları Google otomatik olarak ayarlıyor” diyor ama bu bence doğru değil. Yani şirketin bu ilanları kendi bağımsız kararı ile verdiği kanaatindeyim.

Ayrıca öyle bile olsa bu anlattığım “yeni medya düzeni” açısından önemli değil. Çünkü neticede algoritma bu reklamı en optimal ve sonuç alıcı yere yönlendiriyor demektir. Ben bu tercihin bizzat Baykar şirketi tarafından yapıldığı kanaatindeyim.

FATİH ALTAYLI DOĞRULADI

Çünkü Fatih Altaylı’ya sordum. “Evet, doğru. Bize en çok ilan veren şirketlerden biri” dedi. Hatta şöyle de bir espri yaptı: “O kadar çok ilan veriyorlar ki, sponsor olsalar daha ucuza gelir…” Şaşırdım ama burası normal bir ülke olsa hiç şaşırmamam gerekirdi. Çünkü Baykar, rasyonel bir şirketin yapması gerekeni yapıyor. İlanını en uygun mecraya veriyor.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY