8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos'ta Diyarbakır’da kaybolduğundan bu yana aranmaya devam ediyor. Gazeteci Fatih Altaylı hafta başında YouTube kanalında konuyu değerlendirirken çarpıcı bir gerçeği ortaya koymuş ve  Türkiye’de 8 yılda 100 bine yakın çocuğun kaybolduğunu belirtmişti. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise Altaylı'nın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını paylaşmıştı. Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında konuyla ilgili satırlara yer verdi ve 'Yalancı da sizsiniz, dezenformasyoncu da. Yalanı iş edinmişsiniz, ona buna yalancı diyorsunuz...' dedi.

Narin1

'ÜSTELİK UTANMANIZ DA YOK'

Sözlerine devam eden Altaylı; 'Türkiye’ye dönersek günde ortalama 32, yılda 10 bin civarı çocuğun kaybolduğu gerçeğini TÜİK verilerine dayanarak ortaya koyan ben değilim, TBMM Başkan Vekili Gülizar Biçer. Çok değil, birkaç ay önce, TBMM çatısı altında. Ve bu açıklamayla ilgili tek kelime etmeyen Dezenformasyonla Mücadele Merkezi adlı utanç verici kurum Gülizar Biçer’i yalanlamıyor. TBMM çatısı altında yayınlanmış, TÜİK kaynaklı bu resmî bilgi kayıtlara geçiyor. Bu resmi bilgiyi aktaran ben yalancı oluyorum, öyle mi! Bende yalan yok kardeş. Yalancı sizsiniz. Yalancının ağa babasısınız. Üstelik utanmanız da yok.' ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: DEMET SAROVA